Timișoreni în stradă pentru susținerea procurorului-șef al DNA, Laura Codruţa Kovesi UPDATE...

Timișoreni în stradă pentru susținerea procurorului-șef al DNA, Laura Codruţa Kovesi UPDATE 4 Protest încheiat FOTO

6
DISTRIBUIȚI

Anunțul de astăzi al ministrului Justiției, Tudorel Toader, care va declanşa procedura de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a scos în stradă nemulțumiți în mai multe orașe ale țării, inclusiv la Timișoara.

Aproximativ 50 de persoane se strânseseră în centrul orașului de pe Bega în jurul orei 20.00, fără a se manifesta zgomotos, însă numărul participanților probabil că va crește.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE În jurul orei 20.30, numărul participanților se apropia de 200. Manifestația este în continuare una liniștită, însă cei prezenți sunt dotați cu steaguri tricolore și cu mesaje, printre care „slugile nu iau decizii, doar le motivează” sau „susțin Laura CK”.

UPDATE 2 Printre primele scandări: „Tudorel, ești slugă model!” și „Demisia!”.


„Ne-am adunat noaptea, pentru că tot noaptea au cutezat să facă ce au făcut și anul trecut. Trebuie să-i transmitem un mesaj lui Tudorel Toader: demisia”, a spus unul dintre participanți.

UPDATE 3 În jurul orei 21.00, numărul manifestanților a depășit 300. Protestatarii strigă „Înapoi in Teleorman”, „Nu vrem sa fim conduși de hoți”, „Codruța, nu uita, noi suntem de partea ta”. sau „PSD, ciuma roșie”.

„Nu mai spuneți că sunt toți la fel, din cauza PSD suntem în stradă. PSD a nenorocit tot. Noi i-am dat sprijin PSD-ului, de-aia sunt majoritari, că nu ne-am dus la vot. Vorbim de un PSD nenorocit” – i-a strigat un manifestant unuia dintre cei care au luat cuvântul la portavoce, care a spus că „toți politicienii sunt la fel”.

UPDATE 4 Manifestantii au mai strigat „DNA, te vom apăra” și „DNA, noi suntem de partea ta”. Protestul s-a încheiat în jurul orei 21.30, unul dintre organizatori declarând că „ne vom întâlni la protest în funcție de ce se întâmplă. În principiu, președintele Iohannis va refuza cererea de revocare, dar asta nu înseamnă că s-a terminat”.

Foto: Virgil Simonescu

6 COMENTARII

    • Nu am crezut niciodata ca poate exista atata prostie.(asta daca nu este pur si simplu tradare). Pentru ca daca compari Securitatea cu DNA ,asta denota(ori prostie,ori tradare de tara). Sau esti si tu o plosnita neocomunista a PSD @Zet?
      Oare sa nu vedeti voi ca DNA loveste in hootii de parlamentari si politicieni?Ba eu cred ca vedeti.De pe Luna se vede.Dar ca aveti interese.
      Sa nu vedeti voi interesul OUG 13 sau afacerea Belina cu mustaciusil hot in frunte. oare?BA eu sunt sigur ca vedeti.Dar aveti interese sa pretindeti ca albul e negru.

  1. Prin inceperea urmarii penale la 10 ani, de la data faptelor se ajunge scurt timp la prescrierea infractiunilor si asadar DNA legalizeaza furtul. Cu siguranta ca multi dintre contestatarii Ministrului Toader sint rude sau chiar delicventi ignorati de catre DNA ani de zile. DNA nu este Kovesi. S-a cerut revocarea lui Kovesi nu desfintarea DNA. Interlopii prezenti pe strada sint cei a doua zi stau in baruri si tot asa toate zilele si toata viata lor de capuse.

  2. @zet normal…pentru ca s-au saturat de fostele structuri comuniste…care dupa revolutie si-au schimbat numele din PCR in FSN, ulterior in PSD. Si eu ii inteleg, cand s-au saturat de tovarasul militian dragnea sustintut de tovarasul informator al securitatii Voiculescu (aka felix)…si de fapt…s-au saturat de troata structura Cominista-Stalinista din PSD

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.