Topul cartierelor din Timișoara cu cele mai scumpe apartamente

Topul cartierelor din Timișoara cu cele mai scumpe apartamente

0
DISTRIBUIȚI

În ultimul trimestru al anului trecut, în orașul de pe Bega nu au fost înregistrate creșteri uriașe ale prețurilor apartamentelor.

Potrivit unei analize realizate de un portal de specialitate, capitala Banatului a înregistrat, în ultimele trei luni din 2017, cel mai redus avans al prețurilor dintre marile centre regionale. Astfel, la fel ca în București, la Timișoara au avut loc, în funcție de zonă, atât creșteri, cât și scăderi pe segmentul apartamentelor. Însă, în ambele cazuri, variațiile au fost destul de reduse, situându-se sub pragul de 2%.

Cea mai mare scumpire a apartamentelor, de 1,4%, a fost consemnată în zona Circumvalațiunii, aceasta fiind urmată de un plus de 1,2% în Bucovina – Simion Bărnuțiu – Gării – Dorobanților – Mircea cel Bătrân.


De asemenea, cu 1,1% a crescut prețul apartamentelor din zonele Girocului – Soarelui – Buziaș și Braytim și, respectiv, cu 1% în zonele Șagului – Dâmbovița – Iosefin – Steaua.

Pe de altă parte, în zonele Central – Bălcescu – Take Ionescu – Piața Maria și Lipovei – Aradului au avut loc cele mai mici creșteri de preț trimestrul trecut: 0,7% și 0,8%. Prețurile apartamentelor au scăzut, în ultimele trei luni ale anului precedent, la Timișoara în zona Torontalului, Complexul Studențesc – Dacia – Elisabetin – Olimpia – Stadion, precum și în arealul Ultracentral – Medicină – Piața Unirii. În toate aceste cazuri, vânzătorii și-au diminuat pretențiile cu 1,1%.

Majoritatea cartierelor din Timișoara analizate se încadrează în intervalul de preț cuprins între 1.000 și 1.200 de euro pe metru pătrat util. Singura excepție este reprezentată de zona Ultracentral – Medicină – Piața Unirii, unde se găsesc cele mai scumpe apartamente din orașul de pe Bega, la o valoare medie de 1.420 de euro pe metru pătrat util.

În rest, între cartierele cel mai greu și mai ușor accesibile din oraș nu există o atât de mare diferență de preț. Astfel, un cumpărător poate alege între a plăti 1.160 de euro pe metru pătrat util în Circumvalațiunii, 1.150 de euro pe metru pătrat în Complexul Studențesc – Dacia – Elisabetin – Olimpia – Stadion și Central – Bălcescu – Take Ionescu – Piața Maria sau 1.060 de euro pe metru pătrat în Bucovina – Simion Bărnuțiu – Gării – Dorobanților – Mircea cel Bătrân și, respectiv, 1.090 de euro pe metru pătrat în Șagului – Dâmbovița – Iosefin – Steaua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.