Un dispozitiv exploziv a fost aruncat în incinta ambasadei SUA din Muntenegru....

Un dispozitiv exploziv a fost aruncat în incinta ambasadei SUA din Muntenegru. Atacatorul s-a sinucis

0
DISTRIBUIȚI
Foto: reuters.com

Un bărbat a aruncat un dispozitiv exploziv în incinta ambasadei americane din Podgorica, capitala Muntenegrului, înainte de a se sinucide, a anunţat astăzi Departamentul de Stat al Statelor Unite, relatează site-ul publicaţiei The New York Times, citat de Mediafax.

Steve Goldstein, responsabil cu diplomaţia şi afacerile publice în cadrul Departamentului de Stat al SUA, a declarat pentru site-ul publicaţiei The New York Times că un bărbat neidentificat a aruncat un dispozitiv exploziv – cel mai probabil o grenadă – în curtea ambasadei din Podgorica, în jurul orei locale 00.30 (01.30, ora României).

Explozia ulterioară nu a rănit nicio persoană din cadrul ambasadei, care era închisă.


Apoi, atacatorul s-a sinucis.

„Echipa de securitate a cercetat zona şi nu a găsit alte dispozitive explozive. Clădirea nu a fost avariată. Angajaţii ambasadei vor rămâne acasă în cursul zilei de joi, din motive de siguranţă”, a spus Goldstein.

Departamentul de Stat al SUA nu are deocamdată informaţii despre motivul atacului, fiind luată în calcul varianta unui atentat sinucigaş.

Ambasada SUA din Podgorica a anunţat, prin intermediul site-ului oficial, că gestionează „o situaţie de securitate activă”, sfătuind cetăţenii să evite apropierea de sediul ambasadei.

Poliţia a securizat zona, dar nu a oferit informaţii despre natura incidentului.

Potrivit unor surse locale citate de agenţia The Associated Press, atacatorul a aruncat o grenadă spre clădirea ambasadei, apoi s-a sinucis prin detonarea unui alt dispozitiv exploziv.

Un martor a declarat că a văzut o persoană decedată şi o maşină în flăcări în vecinătatea ambasadei americane din Podgorica.

34 de cetăţeni americani şi 134 de muntenegreni lucrează la ambasada SUA din Podgorica. În 2017, Muntenegru a fost cea de-a 29-a ţară care s-a alăturat NATO.

Ultima dată când o ambasadă a Statelor Unite a fost atacată s-a întâmplat în 2015, când un bărbat a aruncat două dispozitive explozive improvizate spre biroul american din Taşkent, Uzbekistan. Nimeni nu a fost rănit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.