Un primar a câștigat un proces cu Agenția Națională de Integritate. Ce...

Un primar a câștigat un proces cu Agenția Națională de Integritate. Ce alte dosare are pe rol

0
DISTRIBUIȚI

Primarul comunei arădene Zăbrani, Marian Toader, a câştigat definitiv un proces cu Agenţia Naţională de Integritate la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în urma recursului pe care l-a formulat împotriva sentinţei date în octombrie 2016 de Curtea de Apel Timişoara – Secţia contencios administrativ şi fiscal.

Potrivit unui raport de evaluare emis de ANI, primarul liberal Marian Toader fusese acuzat, în aprilie 2016, de conflict de interese penal şi incompatibilitate în perioada 2 decembrie 2011 şi 8 aprilie 2014, deoarece ar fi deţinut simultan atât funcţia de administrator al unei societăţi comerciale, întreprinderea individuală „First”, cât şi cea de primar, dar Toader a demonstrat că, la vremea respectivă, firma la care ara administrator nu avea nici un fel de activitate şi astfel incompatibilitatea nu exista.

În primăvara anului 2015, primarul din Zăbrani şi trei oameni de afaceri au fost reţinuţi de DNA, acuzaţi fiind că ar fi fraudat fonduri europene, prejudiciul fiind estimat la trei milioane de euro.


Primarul ar fi pus la dispoziţie, în mod gratuit, 50 de hectare pentru o plantaţie viticolă, care, ulterior, ar fi ajuns la o firmă controlată de primar.

În decembrie 2016, ANI aducea o nouă acuzaţie primarului din Zăbrani, care ar fi promovat un proiect de hotărâre prin care a propus aprobarea unificării unei suprafeţe de teren aparţinând proprietăţii private a comunei şi o proprietate privată a S.C. Oil Distribution SRL, la care deţinea calitatea de asociat unic, existând astfel indicii pentru posibila infracţiune de conflict de interese.

Marian Toader, primar al comunei Zăbrani din anul 2008, a declarat pentru PRESSALERT.ro că pentru ambele acuzaţii există procese pe rol şi s-a dispus efectuarea unor expertize, adăugând că în privinţa acuzaţiei aduse de DNA, deţine deja o sentinţă definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel Timişoara, în care se precizează că nu este interzisă asocierea în participaţiune.

„Am avut până acum opt procese, din care am câştigat şase. Cinci plângeri penale au fost făcute din oficiu de ofiţeri ai serviciului combaterii criminalităţii organizate de la poliţia judeţeană, două de ANI şi una de DNA. Mai am pe rol un proces cu ANI şi cel cu DNA” spune Marian Toader.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.