Un tren special a circulat în vestul țării. Ce tip de transport...

Un tren special a circulat în vestul țării. Ce tip de transport inedit a testat CFR

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1257070298">

În vestul țării a circulat, în acest sfârșit de săptămână, un tren special. Ministerul Transporturilor anunță că, ieri, a fost pus în circulație un tren-probă de transport combinat, pe relația terminal Curtici – Simeria – Petroșani – Craiova. Trenul a fost încărcat cu opt camioane și a ajuns la destinație în 12 ore.

“România – pe harta transportului combinat din Europa! Sâmbată, 10 februarie, Ministerul Transporturilor, împreună cu CFR Marfa, CFR Infrastructura și CFR Călători, au pus în circulație un tren-probă de tip Ro-La, pe relația Terminal Curtici – Simeria – Petroșani – Craiova. Trenul încărcat cu opt camioane a parcurs întreaga distanță în mai puțin de 12 ore și a reprezentat un prim pas pentru implementarea acestui proiect, cu beneficii importante atât pentru transportatorii rutieri cât și pentru mediu”, transmite Ministerul Transporturilor, pe Facebook.

Potrivit reprezentanților instituției, începând din luna noiembrie a anului trecut, de la bugetul de stat, prin Administrația Fondului pentru Mediu, au fost alocate sumele necesare pentru subvenționarea acestui tip de transport combinat.

“Suntem încrezători în acest proiect care va pune România pe harta transportului combinat din Europa”, mai scrie pe rețeaua de socializare a Ministerului Transporturilor.

Foto: Ministerul Transporturilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.