Viața unui tânăr, salvată de medicii timișoreni în urma unei intervenții care...

Viața unui tânăr, salvată de medicii timișoreni în urma unei intervenții care se efectuează rar, din lipsă de fonduri

0
DISTRIBUIȚI

Viața unui tânăr în vârstă de 41 de ani a fost salvată, ieri, de medicii de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara după ce a fost pusă în practică o procedură care se efectuează destul de rar, din lipsă de fonduri.

Bărbatului i-a fost implantat un stent graft în aorta toracică, care costă 7.000 de euro, acesta fiind diagnosticat cu ruptură spontană de aortă și sângerare masivă în pleura stângă.

“Astfel de proceduri sunt deosebit de utile în cazul pacienților cu rupturi traumatice de aortă, disecții și anevrisme de aortă, la noi fiind efectuate doar sporadic din lipsa unui program național în care să fie inclus și institutul nostru, costul unui stent graft fiind de 7.000 euro.


Dorim ca această alternativă modernă și mai simplă decât chirurgia directă să devină o rutină în institutul nostru, să ducă la creșterea experienței echipei cardio-chirurgicale și să ajute pacienții aflați în situații critice”, a declarat medicul Marian Gașpar, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară.

Procedura a fost efectuată de către o echipă complexă de chirurgi cardiaci, medici anesteziști, cardiologi intervenționiști și ecocardiografiști: Prof.dr. Rolf Dammrau (Germania), dr. Laurențiu Pascalau, dr Costel Erimescu, dr. Daniel Nica, dr. Horia Cioloca, dr. Ani Mornos, As. Livia Gheta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.