Vremea se schimbă radical. Cod galben de frig în vestul țării. Ce...

Vremea se schimbă radical. Cod galben de frig în vestul țării. Ce temperaturi vom avea de Mărțișor la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Timișoreni, pregătiți hainele groase și cizmele îmblănite. Meteorologii anunță că, la sfârșit de iarnă, vor fi înregistrate temperaturi foarte mici în întreaga țară, inclusiv în Banat. De asemenea, va începe să ningă începând de astăzi.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, o avertizare cod galben de frig valabilă pentru întreaga țară, începând din această noapte, de la ora 03.00, și până în data de 1 martie, ora 10.00. “Valul de frig va cuprinde treptat toată țara și va fi în intensificare, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an. Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger dimineața și noaptea, la început cu precădere în jumătatea de nord, apoi și în restul teritoriului, iar intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de rece”, transmite ANM.

De asemenea, din această seară și până mâine seară, în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, în Muntenia, Oltenia, sudul Banatului și Dobrogea vor fi ninsori temporare, care în sud-vest vor deveni moderate cantitativ.


Vântul va avea intensificări în medie cu 45…50 km/h în majoritatea zonelor, iar în partea de sud-est a teritoriului rafalele vor atinge local 55…65 km/h.

„De la sfârşitul acestei săptămâni, o masă de aer rece de origine polară va pătrunde în ţara noastră, determinând scăderea semnificativă a valorilor termice, atât a celor maxime, cât şi a celor minime, astfel că vremea va deveni deosebit de rece. Pe parcursul nopţilor, dacă la început în partea de nord a Moldovei şi în estul Transilvaniei vom vorbi de ger, de luni vom vorbi de ger în special în jumătatea de nord a ţării, apoi în zilele imediat următoare gerul se instalează şi în restul zonelor”, a declarat, pentru MEDIAFAX, meteorologul de serviciu al Administrației Naționale de Meteorologie, Oana Catrina.

Luni și marți, la Timișoara este posibil să ningă, iar termometrele vor arăta cel mult -2 grade Celsius.

În noaptea de miercuri spre joi, 1 martie, vor fi și -13 grade Celsius. În prima zi de primăvară vor fi înregistrate cel mult -3 grade Celsius.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.