Zeci de taximetriști, într-o adunare spontană la Timișoara. Care e motivul protestului...

Zeci de taximetriști, într-o adunare spontană la Timișoara. Care e motivul protestului FOTO UPDATE Ce spun reprezentanții Poliției Timiș

0
DISTRIBUIȚI

 

Zeci de taximetriști sunt adunați, la această oră, în piața Consiliul Europei, din zona Iulius Mall, din Timișoara. Unul dintre reprezentanții taximetriștilor ne-a declarat că, de la primele ore ale dimineții, agenți ai Poliției Timiș și angajați ai RAR Timiș au împărțit amenzi conducătorilor de taximetre. Acesta este și motivul adunării spontane, taximetriștii considerând că sunt sancționați abuziv.

UPDATE Zeci de taximetriști s-au adunat în Piața Consiliul Europei după ce au aflat că mai mulți colegi de-ai lor au fost luați din stații și adunați în acea zonă, motiv pentru care taximetriștii consideră că s-a făcut un abuz. “Polițiștii au dat mai multe amenzi pentru neregulile care au fost găsite. Au fost luați din stațiile de taxi și adunați aici, la Consiliul Europei, nu știu de ce. Au controlat de acte, iar pentru nereguli au dat amenzi: parbrize crăpate, asigurări expirate. Atât timp cât ne-au luat din stațiile de taxi și ne-au adus aici, considerăm că este un abuz. Ne plimbă prin oraș că așa au avut ei chef? Au fost controlați taximetriști de la mai multe firme”, ne-a declarat Silviu Moreanu. De asemenea, un alt taximetrist a precizat că “am venit noi să vedem ce se întâmplă cu colegii noștri, îi opresc abuziv în stradă.


Pentru ce au făcut asta? Este un abuz pe față, sunt repercursiunile în urma scandalului cu șoferii de la Uber. Sunt de șapte ani taximetrist, dar n-am mai văzut așa ceva”.

Taximetriștii de la Tudo intenționează să se adune din nou, astăzi, de la ora 17.00, în parcarea din apropierea clubului Heaven.
Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliți Timiș susțin că acest control este unul obișnuit. “Polițiștii împreună cu reprezentanții ai RAR au desfășurat o acțiune pe raza municipiului Timișoara pentru verificarea legalității transportului în regim de taxi. Astfel de acțiuni sunt normale”, ne-a declarat Ancuța Morariu, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiș.

Vă reamintim că în urmă cu aproape două săptămâni mai mulți șoferi ai Uber și taximetriști au avut o altercație nocturnă în trafic, aceștia din urmă ajungând în zona Soarelui și claxonând pe lângă locuința primarului Timișoarei Nicolae Robu. A doua zi după incident, aproximativ 100 de taximetriști au participat la un protest spontan în Timișoara, însă au fost amendați de poliție pentru acțiunea neanunțată. Pe rând, UBER România și reprezentanți ai taximetriștilor au emis comunicate de presă în care se acuzau reciproc. Iar primarul Nicolae Robu a declarat că nu poate interveni în acest conflict, deoarece, ca edil-șef, nu deține pârghiile necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.