Zeci de tineri din vestul țării, ajutați să-și deschidă o afacere. Ce...

Zeci de tineri din vestul țării, ajutați să-și deschidă o afacere. Ce proiect se derulează

0
DISTRIBUIȚI

femei afacere

Zeci de tineri din cele patru județe din vestul țării vor fi sprijiniți să-și deschidă o afacere, astfel că vor fi create peste 70 de locuri de muncă noi. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș anunță începerea unui nou proiect finanțat din fonduri europene, “Start Smart – Stimularea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor din regiunea de vest”.

Proiectul se adresează unui număr de 300 de persoane care îndeplinesc următoarele condiții: studenți/persoane inactive din categoria 18 – 25 ani și angajați din vestul țării.

“Obiectivul general al proiectului constă în stimularea și susținerea inițiativei antreprenoriale a populației urbane din Regiunea Vest, în scopul sporirii ratei de ocupare și dezvoltării mediului de afaceri regional.


Proiectul urmărește crearea și dezvoltarea a 36 de afaceri cu potențial ridicat în materie de autosustenabilitate și dezvoltare, în cele patru județe din aria de acoperire, din care minim două în fiecare județ, asigurând pe această cale ocuparea antreprenorilor, dar și crearea de locuri de muncă pentru populația locală”, transmite CCIA Timiș.

În total, în cadrul proiectului, 600 de persoane din vestul țării vor fi informate în vederea stimulării spiritului și inițiativei antreprenoriale, iar 300 de persoane vor beneficia de sprijin în formare antreprenorială. Totodată, 36 vor beneficia de stagii de practică în întreprinderi și de servicii de consiliere, consultanță și mentorat. De asemenea, vor fi înființate 36 de IMM-uri non-agricole în orașe din vestul țării, cel puțin două în fiecare județ, cu minim două locuri de muncă nou create.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 8,9 milioane de lei, din care 8,8 este contribuția din partea UE, durata de implementare fiind de trei ani, în perioada 11 ianuarie 2018 – 10 ianuarie 2021.

Proiectul “Start Smart – Stimularea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor din regiunea de vest” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și este derulat de CCIA Timiș, în calitate de partener, și Universitatea de Vest din Timișoara, partener coordonator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.