Ziua îndrăgostiţilor bate în ritm de rock la Timişoara – concerte cu...

Ziua îndrăgostiţilor bate în ritm de rock la Timişoara – concerte cu The Crazy Plumbers şi Grave For Sale

0
DISTRIBUIȚI
Formaţia Grave For Sale va susţine un concert special de ziua îndrăgostiţilor la Timişoara

Amatorii de rock sunt invitaţi la un eveniment mai altfel de Ziua Îndrăgostiţilor. Evenimentul „The Dark Side of Valentine’s Day“ va avea parte de concerte alături de formaţiile The Crazy Plumbers şi Grave for Sale.

Prima trupă de psychobilly/rockabilly din România, The Crazy Plumbers a fost înfiinţată în 2012 din iniţiativa lui Levi (fost chitarist al formaţiei Recycle Bin din București) împreună cu Denver la chitară şi Moha la tobe. La început, stilul abordat de cei trei a fost rockabilly, dar în scurt timp acesta s-a transformat în psychobilly. Prima apariţie a formaţiei a avut loc în iunie 2012 lângă Vaslui la festivalul Open Camp după care a urmat mai multe concerte prin țară, la întâlniri de motociclişti şi în cadrul mai multo festivaluri.

Acum trei ani, trupa a lansat primul material discografic numit 8 Beers, care cuprinde nouă compoziţii proprii şi trei coveruri psychobilly după Johnny Cash, Elvis Presley şi Nancy Sinatra. Lansarea discului a fost urmată de un turneu naţional, în oraşe ca Bucureşti, Ploieşti, Timişoara, Arad, Baia Mare, Cluj, Targu Mureş, Braşov, Iaşi şi Suceava.


În luna februarie a anului 2016, trupa a lansat un videoclip la piesa care dă titlul albumului, filmat în Timişoara de către Cristian Maghiar şi Doifilm Production. Scopul trupei este în primul rând de a promova stilul psychobilly/rockabilly/vintage Rock n Roll, un stil underground foarte popular în Europa şi din păcate, mult prea puţin cunoscut în România.

Formaţia timişoreană Grave For Sale a lansat la sfârşitul anului trecut, cel de-al doilea videoclip din carieră la melodia „Killer Surfboard“. Trupa care citează influenţe psychedelic, horror, punk și desert surf a fost înfiinţată la inițiativa lui Tibi Mijea (tobe) și Iancu Jianu (chitară). Ulterior s-a alăturat Marco Kurunczi la bass, iar Adi Ulmeanu a intrat la începutul lui 2013 în band, cu chitară şi sound effects. În 2013 apare primul E.P. intitulat New Moon. Sedimentarea trupei s-a produs la începutul lui 2015, odată cu venirea unei figuri inedite, Robyn Grozoni. Ea este una dintre cele mai inedite prezenţe pe scena muzicală românească, fiind născută în Canada. Robyn provine dintr-o familie cu înclinaţii muzicale şi a copilărit în White Rock (lângă Vancouver), un loc unde s-au filmat printre altele şi câteva scene din serialul de mare succes Dosarele X.

În 2015 trupa a participat la prima ediție a festivalului Revolution Festival Timișoara și tot în același an a câştigat semifinala Banat a concursului GBOB Romania, calificându-se și participând la finala națională GBOB România. În 2016 Grave For Sale a participat la primul Rockabilly Festival din România, „Manufest”. În același ani „Rasputin” (Bogdan Constantinescu) se alătură la bas, aducând cu el influențe dark și experimental în soundul trupei. Grupul Grave For Sale este alcătuit din Adi „Dr. Ribes” Ulmeanu (chitară), Bogdan „Rasputin” Constantinescu (bass), Robyn „Shenanigans” Grozoni (voce şi acordeon), Tibi „Le Rigide” Mijea (tobe) şi Bruno Mark Hutiu (keyboards).

Concertul celor două formaţii va avea loc miercuri 14 februarie de la ora 20 la Manufactura, iar biletele de intrare costă 15 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.