Agenda culturală pe 2018 a orașului care se pregătește pentru 2021, încă...

Agenda culturală pe 2018 a orașului care se pregătește pentru 2021, încă nefinalizată. Primăria Timișoara nu se grăbește să o ducă în consiliul local

0
DISTRIBUIȚI

Viitoare Capitală Culturală Europeană în 2021, Timişoara nu are încă o agendă culturală stabilită de municipalitate. Suntem la jumătatea lunii martie, însă Agenda Culturală a Timişoarei nu a fost nici măcar finalizată. Odată realizat, documentul trebuie să primească votul Consiliului Local Timişoara şi mai apoi poate fi implementat. De votarea Agendei Culturale depinde finanţarea evenimentelor cuprinse în ea. Cu alte cuvinte, evenimentele organizate în aceste prime trei luni din an nu pot fi finanţate cu banii alocaţi pentru Agenda Culturală, în condiţiile în care proiectul nu a primit girul Consiliului Local Timişoara. În 2017, Agenda Culturală a Timişoarei arăta exact ca şi cea din 2016, singurele modificări operate fiind majorarea unor sume alocate festivalurilor devenite deja tradiţionale, precum Jazz Tm, Timişoara Rocks sau Festivalul Inimilor.

Şeful Casei de Cultură din Timişoara, Pavel Dehelean, nu a putut fi contactat pentru a ne explica de ce până la jumătatea lunii martie instituţia pe care o conduce nu a finalizat proiectul de Agendă Culturală.


Reprezentanţii Primăriei Timişoara susţin însă că documentul este finalizat şi că în curând acesta va fi supus la vot în CL Timişoara. Faţă de anul trecut, Agenda Culturală se va îmbogăţi cu evenimentele dedicate celebrării centenarului Marii Uniri.

Dacă la început de an elaborarea agendei a fost amânată, Primăria Timișoara a fost extrem de preocupată de activitatea Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021. Până într-atât încât a înființat o comisie de etică, ce va avea ca sarcină elaborarea unui cod de conduită pe care Asociaţia şi alţi organizatori de evenimente finanţate total sau parţial de la bugetul local al Timişoarei vor trebui să îl respecte. Membru în comisie, alături de patru profesori universitari, este consilierul primarului, Cătălin Iapă, nelipsit de la conferinţele de presă susţiute de edil, unde are ca sarcini principale montarea şi poziţionarea corectă a selfie stick-ului.

O analiză detaliată legată de similarităţile dintre Agenda Culturală pentru anul 2016 şi cea din 2017 puteţi citi aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.