Alpinistul timișorean Horia Colibășanu a plecat în Himalaya pentru a deschide o...

Alpinistul timișorean Horia Colibășanu a plecat în Himalaya pentru a deschide o rută nouă pe Everest

0
DISTRIBUIȚI

horia colibasanu

Horia Colibășanu a plecat, astăzi, în munții Himalaya, pentru o nouă ascensiune pe Everest (8.848 metri). De data aceasta, alpinistul timișorean și-a propus să deschidă o rută nouă spre cel mai înalt vârf din lume.

Expediția din acest an va începe pe data de 3 aprilie, o dată cu trekkingul pe Valea Khumbu, în Nepal, și se va încheia la sfârșitul lunii mai. Alpinistul timișorean și-a propus să deschidă o rută nouă pe Everest.

“Expediţia din acest an este o provocare pentru mine, ca alpinist de mare înălţime. Mi-am propus să încerc deschiderea unei rute noi de urcare pe vârful Everest, bazându-mă pe experienţa de până acum şi în special pe cea de anul trecut, când am reuşit să rămân mai multe zile la rând la altitudine de peste 8.000 de metri”, a declarat Horia Colibășanu.

Sportivul român îl va avea ca partener de expediție pe Peter Hámor (53 de ani), alpinist slovac care a urcat pe toate cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri.


Horia şi Peter au experienţă de echipă de opt ani.

“Peter Hámor este unul dintre alpiniştii pe care eu îi apreciez foarte mult. Este un bun sportiv, rapid şi are multă experienţă în Himalaya. Contez mult pe echipa noastră pentru succesul acestei ascensiuni, având în vedere provocarea pe care ne-am ales-o în 2018 ”, a mai adăugat Horia Colibășanu.

Anul acesta, are loc cea de-a 20-a expediție internațională a lui Colibășanu şi cea de-a 15-a în Himalaya.

Horia Colibășanu este considerat ca cel mai performant alpinist din istoria României, având în prezent în palmares ascensiuni de succes pe opt din cele 14 vârfuri montane de peste 8.000 de metri din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.