Agenția Națională a Funcționarilor Publici, control la Primăria Timişoara, după ce a...

Agenția Națională a Funcționarilor Publici, control la Primăria Timişoara, după ce a fost ignorată de administraţia Robu. Ce caz se cercetează

0
DISTRIBUIȚI

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici va veni în control la Primăria Timişoara. Asta, după ce ANFP nu a primit răspuns la mai multe adrese trimise către instituţia de pe C.D. Loga. Speţa pe care agenția va face verificări este procesul deschis împotriva municipalității de de Mirela Toc, funcţionar public din primărie, ca urmare a faptului că a fost transferată la Departamentul de Relaţii cu publicul. Toc se afla pe lista de funcţionari cărora primarul dorea să le scadă salariile printr-un proiect pe care l-a retras ieri de pe ordinea de zi.


Senatorul USR Timiş Nicu Fălcoi a făcut o interpelare în acest sens, iar în răspunsul primit de la Ministerul Dezvoltării se arată clar că primăria e obligată să răspundă la adrese. În același document, semnat de vicepremierul Paul Stănescu, se arată că ANFP va face verifiări la Primăria Timișoara.

„Primăria Timișoara, o instituție opacă, surdă și necomunicativă? Agenția Națională a Funcționarilor Publici nu știe, în momentul acesta, cine sunt persoanele din cadrul Primăriei Timișoara care-ar trebui să răspundă la o serie de solicitări pe care ANFP le-a înaintat pentru a clarifica unele potențiale nereguli ce i-au fost semnalate.
Ce rezultă însă clar din răspunsul pe care l-am primit la interpelarea adresată în februarie a.c. Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice faptul că ANFP n-a primit, din septembrie 2017 și până în prezent, niciun răspuns din partea Primăriei Timișoara la solicitările adresate în scris instituției, în vederea verificării îndeplinirii condițiilor legale în ce privește numirea într-o funcție publică de execuție de consilier clasa I a unei angajate a Primăriei, în cadrul procesului de reorganizare internă care-a avut loc în 2017”, a scris Fălcoi pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.