Angajată APIA, trimisă în judecată de DNA Timişoara. Ce sumă imensă de...

Angajată APIA, trimisă în judecată de DNA Timişoara. Ce sumă imensă de bani şi-ar fi însuşit ilegal

0
DISTRIBUIȚI

O angajată de la Agenţia de Plăţi şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), a fost trimisă în judecată de către DNA Timişoara, fiind acuzată de săvârşirea mai multor infracţiuni. În urma acţiunilor sale aceasta a intrat în vizorul autorităţilor, fiind cercetată pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată şi spălare de bani.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2010-2012, inculpata Viorica Dunca a depus la APIA mai multe documente false, atât în numele său, cât şi ca reprezentant al Întreprinderii Individuale cu acelaşi nume, în vederea justificării sprijinului financiar nerambursabil primit pentru restructurarea/reconversia unei suprafețe de 49,86 hectare reprezentând plantații viticole.


În urma acestei mişcări, inculpata a obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare de puțin peste 3 milioane de lei.

Din suma totală, 2.156.960,87 de lei au fost viraţi succesiv de către persoana cercetată de DNA Timişoara prin mai multe conturi cu scopul de a ascunde provenienţa banilor, fiind folosiţi ulterior pentru cumpărarea mai multor bunuri pentru apropiaţi. APIA a comunicat că se va constitui parte civilă cu suma de aproape 4.800.000 de lei, cărora li se adaugă accesoriile fiscale calculate de la data efectuării fiecărei plăţi, până la cea a achitării integrale a debitului principal.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Arad cu propunere de a se menţine măsurile asiguratorii dispuse în cauză, adică sechestrul mai multor imobile ce aparţin inculpatei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.