Artiști pentru artiști. Campanie națională în sprijinul seniorilor scenei românești care se...

Artiști pentru artiști. Campanie națională în sprijinul seniorilor scenei românești care se confruntă cu probleme

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2039243848">

Mai multe teatre din vestul ţării participă la cea de-a XVII-a ediţie a campaniei naţionale „Artiştii pentru artişti”, organizată pentru sprijinul seniorilor scenei româneşti care se confruntă cu probleme materiale sau de sănătate. Încasările obţinute la spectacolele care participă la acest demers vor fi donate în Fondul de Solidaritate Teatrală, special constituit pentru actorii retraşi din activitate care au nevoie de sprijin. Cei care vor cumpăra bilete la aceste reprezentaţii vor putea ajuta actorii seniori care trec prin momente dificile.

Teatrului german timişorean, care şi-a anunţat deja participarea, în 27 martie, cu spectacolul de succes „Deşteptarea primăverii” de Frank Wedekind, i se alătură şi teatrul maghiar, cu musicalul regizat de Kocsárdi Levente, care a avut premiera la începutul acestei luni. Spectacolul este inspirat din filmul „Dancer in the Dark” de Lars von Trier şi montat pe muzica originală compusă de Vlaicu Golcea. O boală degenerativă a făcut-o pe Selma să-şi piardă treptat vederea, dar îndrăgostită fiind de muzică, repetă în timpul liber pentru un musical de amatori. Lipsa banilor şi a vreunui sprijin a transformat-o într-o victimă şi a trimis-o pe nedrept la carceră, pentru a aştepta îndeplinirea sentinţei de condamnare la moarte. Trista poveste a Selmei ridică o serie de întrebări precum infailibilitatea sistemului juridic, „visul american” sau limitele umane. Pe lângă actorii teatrului „Csiky Gergely”, din distribuţie fac parte şi actori invitaţi din Ungaria iar pentru cei care nu cunosc limba maghiară, spectacolul, care va avea loc în data de 9 martie, va fi tradus la cască şi supratitrat în limba română.

Şi teatrul naţional timişorean participă la această campanie cu spectacolul „Proştii sub clar de lună” de Teodor Mazilu, în regia lui Ion-Ardeal Ieremia, care va fi jucat în 27 martie iar Teatrul pentru Copii şi Tineret „Merlin” din Timişoara va prezenta în 29 martie povestea lui Elek Benedek, „Ariciul”, în regia lui Dio Zoltan.

Din partea de vest a ţării e prezent la campanie şi Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, cu spectacolul „Gaiţele” de Alexandru Kiriţescu, în regia lui Laurian Oniga, reprezentaţia fiind programată pentru data de 17 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.