Artistul timișorean Ilie Stepan, anunț despre un concert istoric, cu trupe românești,...

Artistul timișorean Ilie Stepan, anunț despre un concert istoric, cu trupe românești, pe Arena Națională

0
DISTRIBUIȚI
Muzicianul timişorean Ilie Stepan, indubitabil o figură legendară a rock-ului românesc.

Muzicianul timişorean Ilie Stepan, indubitabil o figură legendară a rock-ului românesc, fondatorul trupei Pro Musica, a anunţat că, pentru anul viitor, se pregăteşte un concert istoric la care vor participa cele mai reprezentative trupe ale rock-ului autohton, evenimentul care va avea loc la Bucureşti urmând să fie o piatră de hotar pentru muzica românească.

„Anul viitor, Club A din Bucureşti împlineşte 50 de ani de existenţă. Cu această ocazie vor să scoată nişte cărţi, un lucru lăudabil. Mă voi întâlni cu Emil Barbu „Mac” Popescu, preşedintele studenţilor de la arhitectură la primele festivaluri desfăşurate acolo şi cu mai mulţi oameni.


Vrem să organizăm anul viitor, la 50 de ani de la înfiinţarea Club A şi la 50 de ani de la festivalul Woodstock, un concert, pe stadionul naţional pentru 60.000 de oameni, cu toate trupele româneşti reprezentative. România este singura ţară care nu are niciun concert memorabil pe stadionul principal al ţării. Nu suntem în stare ca o trupă să aibe 60.000 de oameni, cum are Ungaria sau Serbia. Vrem să facem un concert începând cu venerabilul Nicu şi terminând cu Timpuri Noi şi trupe mai tinere. Să cântăm de la trei până seara, un concert mamut, concert filmat, înregistrat şi care să însemne piatra de hotar care se bate odată în pământul timpului“, a declarat artistul.

O altă veste din tabăra legendarului artist este că în scurt timp melomanii vor avea parte de lansarea filmului muzical Concertul.

„Filmul muzical “Concertul“ este gata şi materialul a intrat în fabrică pentru realizarea primului tiraj de DVD-uri. Filmul este povestea unor muzicieni care aleg să formeze un grup, Stepan Project Blues Foundation, cu care să cânte la prima ediţie din iulie 2016 a WolfBlues Festival de la Gărâna. Povestea spusa de ei începe cu perioada anilor ’70, ’80 şi se continuă, ca un arc peste timp, până în zilele noastre, intercalându-se cu concertul grupului din cadrul festivalului. Premiera oficială a filmului şi a DVD-ului are loc la Timişoara la sfârşitul lui martie… urmând premierele de la Bucureşti, Cluj şi Petroşani din aprilie, mai“, spune Ilie Stepan.

Foto: Alin Zelenco

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.