Bogdan Andone a plecat de la ASU Politehnica după startul de an...

Bogdan Andone a plecat de la ASU Politehnica după startul de an ratat. De cine se mai despart ”Băieții în ghete”

0
DISTRIBUIȚI

Mesajul pe fugă al lui Bogdan Andone după remiza lui ASU Poli pe teren propriu cu Academica Clinceni, scor 2-2, a fost unul de adio. Clubul din B susținut de suporterii timișoreni a anunțat azi despărțirea oficială de ”principal” în condiții amiabile. Între timp echipa de pe ”Știința” a demarat negocierile cu alți tehnicieni.

Nu doar Bogdan Andone pleacă de la ASU Politehnica. Demisia tehnicianului înseamnă totodată încheierea colaborării cu întregul staff venit în vara lui 2017. Secundul Gabriel Vochin, antrenorul cu portarii Mihai Ștețca, precum și team-managerul Aurelian Băbuțan nu mai fac nici ei parte din clubul alb-violet.

Andone a dezvăluit că era decis să plece încă dinaintea partidei cu Academica, după meci tehnicianul a dat o declarație pe fugă, fără să aștepte întrebări. ”Vreau să mulțumesc tuturor pentru șansa pe care mi-au oferit-o în vară, de a antrena un club atât de iubit precum Politehnica Timișoara. Mulțumesc Universității Politehnica, domnului rector Șerban, mulțumesc celor din Druckeria – care, de altfel, m-au convins să vin la Timișoara – mulțumesc jucătorilor pentru modul în care s-au antrenat și s-au comportat la meciuri sub comanda mea.


Nu în ultimul rând, mulțumesc suporterilor, care înseamnă, practic, totul pentru această echipă. Le mulțumesc pentru susținere, au fost mereu aproape și alături de echipă. Din păcate, aceasta a fost decizia pe care am luat-o, chiar înaintea meciului cu Clinceni. A fost decizia mea, am avut discuții cu băieții, care au încercat să mă convingă să rămân, însă în cele din urmă, pe cale amiabilă, am rămas la prima mea hotărâre. E o decizie grea, dificilă, dar care, poate, e pentru binele echipei și pentru binele clubului pe viitor”, a declarat Bogdan Andone.

Tehnicianul a spus că își propusese o clasare în primele trei locuri, lucru devenit dificil după eșecul cu Chidina. ”Obiectivul acesta, de clasare a echipei în primele trei locuri, mi l-am impus eu. Noi, oamenii apropiați echipei și jucătorii am încercat să ne batem acolo, în față, dar probabil că încă nu eram pregătiți pentru această luptă. În același timp, sunt foarte mulțumit de munca depusă aici. Obiectivul inițial era clasarea în primele zece locuri, care apoi a devenit 1-8, iar în momentul de față suntem în grafic. Echipa joacă ofensiv, plăcut, un stil de joc apreciat de mulți din lumea fotbalului. Cel mai important lucru e că lumea vine și ne susține, iar la finalul unor jocuri fără victorie, cum au fost cele cu Chindia și Clinceni, suporterii au plecat mulțumiți acasă de jocul echipei… Până la urmă, Dumnezeu le aranjează pe toate și mi-aș dori să revin peste câțiva ani la Timișoara pentru a antrena Politehnica în Liga I”, a concluzionat Bogdan Andone.

23 de meciuri, 11 victorii, patru remize și opt eșecuri, e bilanțul lui Andone la Timișoara.

Între timp clubul a demarat negocieri cu alți antrenori și urmează să anunțe curând noul ”principal”.

ASU Poli ocupă locul 7 în B, cu 37 de puncte, fiind la nouă puncte distanță de poziția a treia, de baraj. Luni, timișorenii joacă la Mioveni, de la ora 18.00 (televizat de Telekom).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.