ASU Politehnica are doar varianta victoriei cu Clinceni pentru a mai spera...

ASU Politehnica are doar varianta victoriei cu Clinceni pentru a mai spera la locul 3. Bogdan Andone regretă unele declarații făcute după eșecul cu Chindia

0
DISTRIBUIȚI

”Băieții în ghete” s-au distanțat la nouă puncte de poziția de baraj după primul meci din acest an, dar nu renunță la luptă. ASU Politehnica are parte mâine de un nou duel dificil pe teren propriu, contra celor de la Academica Clinceni, dar tehnicianul timișorenilor așteaptă un singur deznodământ de la acest meci. Sprijinul suporterilor e văzut ca un atu important și de această dată.

ASU Poli a pierdut teren în B după eșecul cu Chindia, scor 1-2, dar nu cedează. ”Ne aflăm intr-un moment delicat. Va fi o vreme bună, 15 grade, de primăvară. Le cer suporterilor în numele echipei sprijinul, să ne ajute din nou și în acest meci. Am de spus un singur cuvânt: există doar victoria pentru noi. Băieții, atât individual cât și ca echipă, trebuie să demonstreze că sunt jucători de valoare, să aibă atitudinea și dorința de a câștiga meciul. Oricât de dificil sau de greu va fi…”, a declarat Bogdan Andone, tehnicianul lui ASU Poli. Susținătorii echipei și-au adus și altfel aportul pentru club în timpul săptămânii. Aceștia au răspuns apelului de a curăța zăpada de pe ”Știința” în urmă cu câteva zile. Timișorenii nu au probleme medicale deosebite, doar mici probleme cauzate de pregătirea pe ”sintetic”. Singurul absent cert e Adrian Poparadu, suspendat două jocuri după eliminarea directă din runda trecută.

”Ne așteaptă un meci destul de greu, din ce am văzut Clinceni joacă bine, ofensiv, au jucători de calitate.


Terenul nu ne avantajează. Suntem o echipă care pasează destul de bine. Sper să câștigăm cele trei puncte. Noi trebuie să ne vedem de echipa noastră. E foarte important jocul de mâine pentru a avea moral la jocurile următoare”, a explicat Ioan Mera, experimentatul fundaș al alb-violeților.

”Atâta timp cât avem șanse matematice la locul 3 eu personal, și asta le insuflu și băieților, nu voi ceda niciodată”, a subliniat Bogdan Andone.

”Suntem increzători, vrem să invingem… Totul e bine, am fost primit primit foarte bine. Nu mă așteptam… E mult entuziasm. Așteptam campionatul, de la inceput am văzut că totul în oras e în ordine. Nu e așa peste tot. Vreau să ajut echipa. E dificil de spus, dar mă apropii de 100% fizic, totul merge bine. Mă acomodez cu colegii. Sunt foarte încrezător, am o superstiție, familia mea e aici și de aceea sunt încrezător că voi marca”, a spus și Olivier Lusamba, practic singurul vârf veritabil al echipei.

Meciul de mâine e unul deosebit și pentru o altă parte a fanilor Politehnicii. Grupul ”Ceva de Spus” va fi prezent pe ”Știința” în cadrul ”Week of Action”. Acțiune la nivel continental sub egida Centre for Acces to Football in Europe (CAFE), care promovează activitatea persoanelor cu dizabilități în lumea fotbalului. ASU Poli e singurul club din țară care participă la eveniment.

Andone: ”Au fost declarații la cald”

După meciul precedent tehnicianul lui ASU Poli a făcut declarații inflamatorii legate de faptul că multe lucruri se stabilesc în culise la nivelul B-ului. Întrebat azi de arbitraj Andone a spus că ”au fost declarații la cald, îmi cer scuze dacă s-a simțit cineva vizat. Presiunea meciului și ce s-a întâmplat m-a făcut să spun acele cuvinte”.

Partida ASU Politehnica – Academica Clinceni se dispută mâine, de la ora 12.30, în runda 24 a Ligii a II-a. În tur bănățenii s-au impus dramatic, cu 3-2, pe terenul ilfovenilor, care au acum două puncte avans în clasament (locul 5, cu 38 de puncte). Aceștia și-au schimbat în iarnă antrenorul, fiind pregătiți acum de Ilie Poenaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.