ASU Politehnica, învinsă de fostul ei om de gol. ”Băieții în ghete”...

ASU Politehnica, învinsă de fostul ei om de gol. ”Băieții în ghete” au ratat și din penalty în meciul cu Sibiul lui Alex Pelici GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

”Băieții în ghete” rămân fără victorie în 2018 după patru partide disputate. ASU Politehnica a avut azi parte de un adversar solid în FC Hermannstadt, ocupanta poziției a doua. Sibienii au înscris în prima repriză prin nimeni altul decât timișoreanul Ștefan Blănaru și s-au impus cu 1-0 (1-0) pe ”Știința”. După reușita fostului lor golgheter alb-violeții au beneficiat de o lovitură de la 11 metri, ratată însă de Cornel Predescu.

Spre deosebire de alte dueluri din acest sezon, ASU Poli nu a început prea bine partida cu ardelenii. Una abordată și în vechiul sistem de joc, din perioada Andone. Oaspeții au pus presiune din primele minute și au deschis scorul în minutul 10. Herghelegiu l-a găsit pe Ștefan Blănaru liber în fața porții și primul golgheter din B al ”Băieților în ghete” nu l-a iertat pe Dur-Bozoancă. Atacantul bănățean nu a jubilat la această reușită, arătând că nu uită de unde a plecat. Peste alte zece minute se putea restabili egalitate. Reluarea lui Mera îl lovește pe Crișan în braț și arbitrul Cătălin Buși dictează fără ezitare penalty. Marcator cu Chinida de la punctul cu var Predescu ratează însă de această dată, Niga ghicindu-i șutul ”telefonat” în dreapta sa. Peste alte cinci minute Hermannstadt putea face chiar 2-0. Lovitura liberă executată de Rusu lovește incredibil bara în spatele portarului iar apoi Blănaru nu mai e la fel de inspirat și trimite în brațele lui Dur-Bozoancă.

La reluare timișorenii trebuiau să prezinte o față mai ofensivă, dar ocaziile s-au lăsat așteptate. Sibiul a preferat în schimb un joc tactic ordonat. În minutul 63 Dâlbea finalizează peste poartă din apropiere iar același lucru îl face și Ignea, din unghi, la poarta cealaltă, fază la care a cerut în van un corner. Primul jucător introdus de gazde pe parcurs, Vasile ”Ciubuc” Nicolae, a fost și unul dintre cei mai periculoși pe final. Acesta și-a încercat șutul în câteva ocazii (min. 70, 80 și 88), dar de fiecare dată balonul a ocolit ținta.

S-a încheiat 0-1 și ASU Poli rămâne pe locul 7 cu 38 de puncte. În timp ce FC Hermannstadt răsuflă ușurată că a lăsat-o pe Chindia la patru puncte în spate, pe 3.

ASU Politehnica: Dur-Bozoancă – Motreanu, Mera (cpt.), Bilia, Taub – A. Ignea (79 Ghinescu), Krausz, Poparadu, C. Predescu (61 V. Nicolae) – Sorescu, I. Plămadă (79 Lusamba). Antrenor: Antonio Foale.

FC Hermannstadt: Niga – Al. Coman, R. Crişan, I. Stoica, D. Tătar (77 P. Petrescu) – Dâlbea (cpt.), Boboc – An. Pop (71 M. Stancu), B. Rusu, Hergheligiu – Blănaru (90 Dumitriu). Antrenor Alexandru Pelici.

”Meciul s-a jucat de la egal la egal și felicit jucătorii pentru atitudinea arătată, angajamentul pe acest teren. Cu puțin noroc poate se încheia cu un rezultat de egalitate. Poate să fi fost momentul psihologic, dar 11 metri se mai și poate rata. Îmi pare rău că nu a fost bătut cum trebuie, dacă dai pe lângă… lovitura a fost bătută rău, dar nu punem toată vina în cârca jucătorului care a ratat… A și încercat foarte mult (n.r. Vasile Nicolae), în acest scop am și făcut schimbarea”, a declarat Antonio Foale, antrenorul lui ASU Poli.

”E o victorie foarte importantă. Ne luptăm pentru fiecare punct, fiecare metru de teren contează. Știam că ne așteaptă un meci foarte greu, cu o echipă bună a Politehnicii. Mai bună ca în tur. Ne-a pus probleme, e un teren unde se câștigă greu. Îl felicit pe Toni Foale pentru egalul de la Mioveni și îi urez succes. Pentru noi toate meciurile sunt dificile, ne dorim să câștigăm fiecare meci pentru că se joacă până în ultima etapă.


Era presiune, se simte, azi am avut șansa să întâlnim o echipă care joacă, iese la joc, dar care ne-a și lăsat spații de exploatat, sunt și echipe care se închid, refuză jocul… Obiectivul nostru rămâne promovarea chiar dacă suntem în semifinalele Cupei. Avem un lot care să facă față”, a spus și Alexandru Pelici, ”principalul” Sibiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.