Atenție, cade zăpadă… de pe Primăria Timișoara. O femeie, la un pas...

Atenție, cade zăpadă… de pe Primăria Timișoara. O femeie, la un pas să fie lovită de o ”avalanșă” de pe acoperișul clădirii FOTO

1
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Sute de somații aplicate, însă doar 18 amenzi date de polițiștii locali din Timișoara celor care nu și-au curățat trotuarele în Timișoara. Asta, în condițiile în care sute de trotuare sunt încă adevărate patinoare. În plus, zăpada adunată pe acoperișurile clădirilor devine un real pericol pentru timișoreni, pentru că temperaturile tot mai ridicate fac ca aceasta se mai dezghețe și să cadă în bucăți mari, pe jos. Un astfel de incident a fost surprins, astăzi, de reporterii PRESSALERT.ro, chiar în fața clădirii Primăriei Timișoara.


O femeie a fost cât pe ce să fie lovită de o ”avalanșă” în timp ce trecea pe lângă instituția de pe C.D. Loga. Am încercat să-i contactăm pe reprezentanții primăriei în legătură cu acest incident, însă până la ora publicării acestui articol nu au putut fi contactați.

Reprezentanții Poliției Locale au trimis un comunicat de presă în care detaliază cum au fost date 18 sancțiuni.

„Astfel, săptămâna trecută, ca urmare a temperaturilor scăzute și a depunerii unui strat consistent de zăpadă, s-a constatat că nu toți cei verificați au respectat actul normativ menționat. Într-o primă fază s-au aplicat un număr de 367 somații, existând și persoane fizice și juridice care nu s-au conformat la reverificare. Drept urmare au fost aplicate și 18 sancțiuni contravenționale atât la asociații de proprietari, cât și la societăți comerciale, sancțiunile prevăzute fiind între 500 și 1000 lei pentru persoanele fizice și între 1500 și 2500 lei pentru persoanele juridice. Poliția Locală reamintește că potrivit HCL 371/2007 modificată, atât persoanele fizice, cât și persoanele juridice au obligația de a asigura îndepărtarea zăpezii și a gheții, ori de câte ori este necesar, de pe trotuarele din dreptul clădirilor și incintelor pe care le dețin sub orice formă. Zăpada și gheața se vor depune pe carosabil lângă bordură fără să împiedice circulația auto, parcarea și scurgerea apei în sistemul de canalizare. De asemenea, în cazul țurțurilor și zăpezii depuse pe acoperișuri, au obligația de a lua măsuri de îndepărtare a acestora, dar și să presare nisip, rumeguș ori alte materiale antiderapante pe trotuare, în fața imobilelor, în cazul formării de polei”, a informat Poliția Locală.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.