Au început înscrierile în clasa pregătitoare: topul celor mai vânate școli din...

Au început înscrierile în clasa pregătitoare: topul celor mai vânate școli din Timișoara. De ce riscă tot mai mulți elevi de la Liceul Pedagogic să învețe după-amiaza

0
DISTRIBUIȚI

S-a dat startul înscrierilor în clasa pregătitoare, începând de astăzi, 8 martie. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, în județul nostru sunt propuse 208 clase pregătitoare, în care pot fi înscriși 6.132 de micuți.

Ministerul Educației informează că cererile-tip de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare trebuie validate la unitatea de învățământ la care se solicită înscrierea, de luni până vineri, între orele 08.00 – 18.00. Aceste cereri pot fi depuse până în data de 26 martie. A doua etapă de înscrieri este programată în perioada 12 – 18 aprilie, fiind rezervată pentru copiii care nu au fost înscriși în prima etapă sau nu s-au prezentat.

„În clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare”, anunţă Ministerul Educaţiei.

Inspectoratul Școlar Timiș transmite că la nivelul Timișoarei sunt propuse 103 clase pregătitoare, în care pot fi înscriși 2.465 de copii.


Nouă unități de învățământ din oraș rămân în continuare în topul preferințelor părinților din Timișoara, în acestea fiind propuse și cele mai multe clase pregătitoare.

Este vorba de Școala Gimnazială Nr. 24 – șapte clase propuse, în care pot fi înscriși 175 de copii, Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” – șase clase, 150 elevi, Școala Gimnazială Nr. 30 – șase clase, 150 elevi, Școala Gimnazială Nr. 7 “Sfânta Maria” – șase clase, 150 elevi, Școala Gimnazială Nr. 25 – patru clase, 100 elevi, Școala Gimnazială Nr. 19 “Avram Iancu” – patru clase, 100 elevi, Școala Gimnazială Nr. 16 “Take Ionescu” – patru clase, 100 elevi, Liceul Teoretic “Grigore Moisil” – patru clase, 100 elevi și Colegiul Național Bănățean – patru clase, 100 elevi.

O situație specială este la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” din Timișoara, unde sunt propuse trei clase pregătitoare. Unitatea de învățământ a primit circumscripție școlară, iar copiii nu pot fi înscriși pe baza unor criterii specifice, la fel ca-n anii precedenți. Astfel, se așteaptă ca numărul copiilor înscriși să fie mult mai mare, părinții apelând la șmecheria vizei de flotant.

“Noutatea în acest an este că unitatea de învățământ Liceul Pedagogic va avea înapoi circumscripție școlară. Practic, revenim la ceea ce s-a întâmplat în urmă cu trei ani de zile și ce poate să atragă ca și negativ un număr mult mai mare de părinți, ceea ce înseamnă formarea unui număr mare de clase față de ceea ce și-au propus ei inițial. Acest lucru ar implica ridicarea unor probleme serioase vizavi de operarea într-un singur schimb. Există posibilitatea ca unii dintre copii să fie mutați la cursuri după-amiază. În mod sigur asta se va întâmpla, vor ajunge după-amiaza un număr de clase”, ne-a declarat Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Mai multe informații despre înscrierea în clasa pregătitoare în județul Timiș sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.