Bărbat ridicat de DIICOT pentru propagandă teroristă

Bărbat ridicat de DIICOT pentru propagandă teroristă

0
DISTRIBUIȚI

Un cetăţean român de naţionalitate palestiniană, de 30 ani, a fost ridicat de DIICOT pentru propagandă teroristă, la domiciliul acestuia din judeţul Ilfov fiind găsite şi ridicate documente, materiale de propagandă, medii de stocare şi sisteme informatice, anunţă instituţia.

„Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, la sesizarea Serviciului Român de Informaţii, efectuează cercetări faţă de un cetăţean român de naţionalitate palestiniană, în vârstă de 30 ani, suspectat de implicare în promovarea prin propagandă a unor mesaje radicale specifice unor organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu şi instruirea cu privire la folosirea unor dispozitive explozive”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Bărbatul ar fi într-o etapă avansată a procesului de (auto)radicalizare pe linia ideologiei unor organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu.


El a promovat sistematic în mediul online idei, concepţii şi atitudini specifice unor entităţi teroriste.

„Concret, suspectul a manifestat interes pentru acţiunile derulate de organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu, accesând în mod constant materiale cu caracter jihadist, care promovau inclusiv modalităţi de a ajunge în Siria şi de a comite atentate teroriste”, anunţă DIICOT.

Procurorii DIICOT au făcut, joi, o percheziţie la domiciliul bărbatului din judeţul Ilfov, unde au găsit şi ridicat documente, materiale de propagandă, medii de stocare şi sisteme informatice.

Procurorii fac verificări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de participare la instruirea sau pregătirea în vederea folosirii mijloacelor distructive, substanţelor toxice ori periculoase, armelor de foc, dispozitivelor explozive de orice fel, muniţiilor, explozivilor, armelor chimice, biologice, radiologice sau nucleare, în scopul comiterii unui act de terorism şi promovarea unui mesaj prin propagandă săvârşită prin orice mijloace, în public, din Legea privind prevenirea şi combaterea terorismului.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.