BC SCM Timișoara a început duelurile din Top 6 cu încă un...

BC SCM Timișoara a început duelurile din Top 6 cu încă un eșec la limită. Tudor Costescu, absent de pe bancă la meciul cu Oradea

0
DISTRIBUIȚI

”Leii din Banat” au început noua fază a campionatului asemănător cu modul în care au încheiat sezonul regular: o înfrângere la două puncte diferență. BC SCM Timișoara a fost învinsă de această dată de CSM Oradea, pe teren propriu, scor 86-88. De pe banca alb-violeților a lipsit antrenorul Tudor Costescu, suspendat după eliminarea suferită în partida cu U-BT Cluj. El a privit jocul din tribună.

BCT-ul nu a început bine primul joc din Top 6. Oradea a condus cu 7-0 iar apoi timișorenii au încercat să recupereze. Primul sfert s-a încheiat 15-19 în favoarea CSM-ului. Deși bănățenii s-au apropiat pe tabelă Formația lui Cristian Achim a păstrat un avantaj fragil înainte la pauză: 41-43. În sfertul 3 oaspeții au avut +7, dar distanța s-a redus la o posesie înaintea sfertului final în urma reușitei lui Popa Calotă.

Ultimele zece minute ale întâlnirii aveau să fie și cele mai tensionate.


Burdgess și-a dus echipa în premieră în avantaj (67-66) în debutul ultimei pătrimi. Diaz a dus-o pe BC SCM Timișoara la +5, dar Oradea a revenit rapid la conducere. Cu un minut rămas din meci formația oaspete conducea cu 84-77, dar rezultatul a rămas în balanță până în ultimele secunde. Gazdele nu-și calculează însă bine finalul și Stevanovic faultează prea târziu. Mai apoi, cu 13 secunde înainte de final Richard transformă liberele și face 88-84, lăsând puțin spațiu de ”manevră” pentru ”leii bănățeni”.

Vaidas Kariniauskas, de la Oradea, a fost coșgheterul partidei, cu 23 de puncte marcate. De partea cealaltă, formația pregătită astăzi de cuplul de ”secunzi” Bota-Markovic l-a avut ca ”principal” marcator pe Igor Mijajlovic, cu 17 puncte. Ceilalți realizatori ai ”leilor” au fost: Diaz (14 puncte), Popa Calotă (13), Burdgess (12), Jeremic (9), Drăgușin (9), Stevanovic (6), Tohătan (3) și Komatina (3).

Următorul joc al lui BC SCM Timișoara în această fază va fi tocmai pe terenul lui U-BT Cluj, adversar care va fi revizitat la o săptămână distanță de la acel strâns 91-93. Meci programat sâmbătă, de la ora 19.00. ”Leii din Banat” ocupă acum poziția a cincea, cu 38 de puncte. Cealaltă formație de pe Bega din elită, Timba, aflată în grupa 6-12, nu a avut meci deoarece Mureșul Tg. Mureș s-a restras. ”Urșii” joacă și ei sâmbătă de la aceeași oră ca și concitdainii, dar o fac pe terenul Galațiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.