Călin Popescu Tăriceanu, atac dur la fostul său coleg de partid, Nicolae...

Călin Popescu Tăriceanu, atac dur la fostul său coleg de partid, Nicolae Robu: ”Poate să se califice cum vrea el, dar numai liberal nu”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Atac dur lansat de liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu la adresa primarului Timișoarei, Nicolae Robu. Fost coleg de partid cu acesta, Tăriceanu a criticat poziția liderului PNL Timiș privind desecretizarea protocoalelor de colaborare dintre serviciile secrete din România și alte instituții ale statului.

„Observ că aveți un primar foarte agitat.


În ultima vreme, domnul Robu care are și niște poziții pe care nu știu cum să le calific, dar numai liberale nu sunt. Domnul Robu poate are anumite temeri ca și colegul său de partid, domnul Orban (Ludovic Orban, liderul PNL), de aceea văd că este un fervent susținător al menținerii protocoalelor, lucruri pe care le înțeleg din această perspectivă, această atitudine de a fi tovarăș cu instituțiile represive ale statului. Nu este o atitudine liberală. Domnul Robu poate să se califice cum vrea el, dar numai liberal nu. La PNL nu a mai rămas numai numele de liberalism. Mie mi se pare regretabil că un membru PNL, domnul rector al Universității de Vest (Marilen Pirtea -n.r.) a ajuns să îl invite pe domnul Coldea (Florian Coldea, fostul adjunct al Serviciului Român de Informații – n.r.) să țină cursuri la universitate. (…) Profesional, ce să îi învețe? Cum funcționează statul paralel într-un stat de drept. Să se predea asemenea enormități, dacă le inoculăm tinerilor asemenea idei, pervertim o generație de studenți”, a declarat Tăriceanu, astăzi, la Timișoara, în cadrul unei conferințe de presă la sediul ALDE Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.