Carte despre istoria artei fotografice în Banat până la Primul Război Mondial,...

Carte despre istoria artei fotografice în Banat până la Primul Război Mondial, lansată la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Sala baroc a muzeului de artă din Timişoara găzduieşte vineri, 2 martie, începând cu ora 18.00, lansarea cărţii lui Cristian Graure, „Istoria artei fotografice din Banat între 1839 şi 1918. Identităţi vizuale în era modernităţii”, publicată la o editură timişoreană. Prezentarea va fi făcută de prof. Univ. Dr. Dorel Găină Gerendi de la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca şi de criticul de artă dr.


Gabriel Kelemen de la Facultatea de Arte şi Design a Universităţii de Vest Timişoara.

În cele 436 de pagini ale cărţii, autorul vorbeşte începuturile fotografiei, acum aproape două secole, despre capacitatea aparatului fotografic de a înregistra „rănile timpului” şi despre tulburătoarea cale de oglindire a realităţii şi a felului în care oamenii îmbătrânesc, devenită posibilă prin intermediul fotografiilor. Cartea lui Cristian Graure este rezultatul unei munci de cercetare privind evoluţia fotografiei din vestul ţării în raport cu spaţiul central european şi universal, care a constituit subiectul tezei sale de doctorat susţinută în primăvara anului trecut la Academia Română din Bucureşti.

În cadrul evenimentului va avea loc o dezbatere cu invitaţii iar cei prezenţi vor fi imortalizaţi în imagini realizate de Daniela Schinderman şi Miruna Basarabă, studente la Facultatea de Arte şi Design Timişoara şi membre Iris Fotoclub, prin procedeul istoric Van Dyke şi procedeul Cyanotipe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.