Cartierele din Timișoara în care s-ar putea construi trei parcări cu etaj,...

Cartierele din Timișoara în care s-ar putea construi trei parcări cu etaj, în 2018

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Trei parcări supraetajate vor fi construite în Timişoara în cursul acestui an. Este promisiunea făcută de primarul Timişoarei, ieri seară, în cadrul unei audienţe online susţinute pe o reţea de socializare. În urmă cu câteva săptămâni, administraţia locală anunţa că o singură parcare de acest tip va fi construită în oraș în acest an. Planurile se pare însă că s-au schimbat drastic în decurs de câteva zile.

„Da, vă cunosc durerea. E o mare problemă a oraşului. Sunt mai multe mari probleme în oraşul nostru şi acum, după şase ani de administrare cu mine ca primar.


Am amenajat mii de locuri de parcare între blocuri, e adevărat, majoritatea în cele două cartiere care au intrat într-un program pilot, cartierul Soarelui şi cartierul Calea Buziaşului. Acum se lucrează destul de masiv în cartierul Calea Martirilor, dar în tot oraşul am amenajat parcări între blocuri şi spaţii verzi şi vorba unora, am făcut ca în Germania. Că mai mulţi cetăţeni mi-au zis, domnule primar, la noi când faceţi cum aţi făcut acolo, ca în Germania. Vom face, însă oraşul este foarte mare, are peste 1.200 de străzi şi sunt nu ştiu să vă spun câte spaţii între blocuri şi din păcate, de 40-50 de ani, când au fost construite majoritatea blocurilor şi până acum, nimeni nu a făcut aproape nicio amenajare, totul este aproape aşa cum a fost la început. S-au mai făcut şi prostii cu aşa numitele parcări ecologice, care au fost un fiasco. O afacere, poate, pentru unii, dar pentru cetăţenii oraşului au fost un fiasco. Noi vom face locuri de parcare civilizate şi aşa cum am anunţat, anul acesta vom avea, vă pot spune acum, în premieră, trei parcări supraetajate, pe două niveluri. Proiectanţii lucrează acum şi vom avea soluţii. După părerea mea, cel mai bine ar fi să facem aceste parcări parter plus un etaj şi le vom îmbrăca în verdeaţă, o să vedeţi ce frumos va fi”, a spus edilul-șef.

Edilul a anunţat şi locaţiile celor trei parcări: două din ele vor fi în Calea Martirilor, pe partea dreaptă şi stângă în drumul spre Giroc, iar a treia va fi în zona străzii Liniştei, din zona de nord a oraşului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.