Cascada Bigăr, la un pas de a fi distrusă din cauza debitului...

Cascada Bigăr, la un pas de a fi distrusă din cauza debitului prea mare VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Turiștii care ajung în această perioadă la Cascada Bigăr, din județul Caraș-Severin, desemnată cea mai frumoasă din lume, au parte de o privește neobișnuită.


Topirea zăpezii, dar și ploile din ultimele zilele, au determinat creșterea debitelor râurilor, pâraielor și izbucurilor din județ, inclusiv pe cel al izvoarelor Cascadei Bigăr, din Cheile Minișului.

Astfel, izbucul are un debit atât de mare încât apele se prăvălesc la vale cu o viteză foarte mare. Apa a umplut albia pârâului, iar clopotul de calcar al cascadei este acoperit în totalitate de apa spumoasă, scrie Info CS. Oamenii se tem ca acest debit prea mare al apei să nu afecteze covorul de mușchi de pe stâncă care dă, de fapt, farmec Cascadei Bigăr.

Cascada Bigăr reprezintă una dintre cele mai spectaculoase și neobișnuite căderi de apă din lume. Aceasta se află în Munții Aninei, în apropiere de Bozovici, la jumătatea distanței dintre Polul Nord și Ecuator, la Paralela 45. În anul 2013, cei de la site-ul The World Geography au catalogat Cascada Bigăr drept cea mai frumoasă din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.