Ce schimbări au apărut la obținerea pașaportului. Sfaturile lucrătorilor Serviciului pentru a...

Ce schimbări au apărut la obținerea pașaportului. Sfaturile lucrătorilor Serviciului pentru a evita cozile de vară, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Cozile de la Serviciul de eliberare a pașapoartelor au devenit o emblemă a fiecărei veri. An de an, în preajma concediilor, sute de oameni se înghesuie pentru a obține cât mai repede documentul de călătorie. Conducerea Serviciului de pașapoarte din Timiș a emis astăzi un comunicat de presă prin care îi sfătuiește pe toți cei care vor să își facă pașaport să meargă din timp la sediul serviciului din Complexul Comercial „Iulius Mall”, str. Demetriade, nr. 1, la etajul 1 (lângă Media Galaxy).

„Programul de lucru este următorul:

– Timişoara: luni, marţi, joi şi vineri între 08:30 – 16:30, iar miercuri între 08:30 – 18:30;
– la punctele de lucru mobile: Lugoj – joi, o dată la 2 săptămâni, 10:00-14:00; Sânnicolau Mare – marţi, o dată la 2 săptămâni, 10:00-14:00, Jimbolia şi Deta – marţi, o dată la 4 săptămâni, 10:00-14:00, cu precizarea că în perioada 01.06-31.08.2018 va funcţiona doar punctul de lucru mobil Lugoj.

Menţionăm că cetăţenii se pot programa on-line pe site-ul www.epasapoarte.ro, accesând judeţul Timiş, iar la sediul serviciului se efectuează programări, în baza prezentării dovezii achitării taxei aferente, pentru ziua în curs sau pentru zilele următoare”, a transmis șeful Serviciului de Pașapoarte, subcomisarul Daniel Leahu.

Reprezentanții Serviciului fac referire și la schimbarea legislației din domeniu.


Este vorba, în special, despre eliberarea pașaportului temporar. Acesta va putea fi obținut ”în termen de cel mult 3 zile doar în situaţii obiective în care, din motive de sănătate, familiale sau profesionale, este necesară şi urgentă prezenţa persoanei pe teritoriul altui stat şi nu există timpul necesar pentru emiterea paşaportului simplu electronic (fiind necesară prezentarea documentelor care determină necesitatea şi urgenţa deplasării persoanei în străinătate)”.

Rămân valabile și condițiile prevăzute de lege în prezent: ”călătoria în state aflate în stare de beligeranţă, când paşaportul a fost depus pentru obţinerea unor vize şi când în paşaport nu mai există file disponibile pentru aplicarea vizelor. În celelalte situaţii paşaportul simplu temporar va fi eliberat în termen de 14 zile calendaristice”, se mai arată în comunicatul Serviciului de eliberarea a pașapoartelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.