Ce se ascunde în forma alimentelor minune

Ce se ascunde în forma alimentelor minune

0
DISTRIBUIȚI

Când vine vorba de medicină şi nutriţie, moda se schimbă la minut. Cercetări noi dau peste cap ceea ce ştiam despre beneficiile unor alimente şi ne atrag atenţia asupra unor pericole necunoscute.

Noi diete apar zi de zi cu promisiunea că ne vor scăpa rapid de kilogramele în plus, desigur, fără efort. Însă natura a dezvăluit secretele alimentelor şi beneficiile acestora, chiar în forma pe care o au. Multe din alimentele care fac minuni pentru starea noastra de sănătate au forma unor organe ale corpului uman.

Nucile

Forma lor se asemănă izbitor cu cea a creierului uman. Acestea sunt împărţite în două jumătăți care imită emisferele creierului uman. Oamenii de ştiinţă au descoperit că, datorită faptului că sunt bogate în Omega 3, nucile stimulează buna funcţionare a creierului.

Morcovii

Tăiaţi felii, delicioşii morcovi seamnă izbitor de bine cu ochiul uman. De atfel, beneficiile consumului de morcovi asupra vederii sunt deja bine cunoscute. Morcovii sunt plini de vitamine si antioxidanți, care previn bolile ce afectează muşchii oculari şi macula. Consumul de morcovi ajută şi la reducerea riscului de formare a cataractei şi menţine vederea sănătoasă prin aportul de vitamina A.

Ţelina

Tulpina ţelinei are o structură asemănătoare oaselor corpului uman. Aceasta ajută la menţinerea oaselor sănătoase şi puternice graţie conţinutului de siliciu, parte componentă din structura moleculară. Cei care doresc să aibă oase puternice fără a apela la suplimente alimentare pot consuma deci cât mai des delicioasa rădăcinoasă.

Roşiile

Tăiată în două, roşia are o structură similară cu cea a inimii. De altfel, efectele benefice ale consumului de roşii asupra unei bune funcţionări a inimii sunt cunoscute încă din timpurile străvechi. Roşia este extrem de bogată în licopen ce reduce riscul bolilor cardiace, care zi de zi fac victim atât în România, cât şi la nivel mondial.

Avocado

În mod cu totul surprinzător, avocado se aseamănă cu silueta unei femei însărcinate.


Specialiştii au descoperit că femeile care consumă avocado în timpul sarcinii se bucură de o stare de sănătate mai bună. Trebuie spus că avocado este extrem de eficient şi în combaterea dezechilibrelor hormonale şi la reglarea nivelului colesterolului în organism.

Ciupercile

Tăiate, acestea se aseamănă cu urechea umană. Acestea au un conţinut ridicat de vitamina D, care menţine sănătatea oscioarelor urechii. Toţi cei care au probleme de auz pot consuma ciuperci pentru ca starea lor de sănătate să se îmbunătăţească.

Strugurii

Se aseamănă ca formă cu structura plămânilor şi sunt recomandaţi tuturor celor care au probleme pulmonare. Consumul de struguri reduce riscul cancerului de plămâni. Aceiaşi struguri sunt benefici şi pentru ameliorarea simptomelor astmului declanşat de alergie, graţie conţinutului de proantocianidina.

Migdalele

Se spune că cei mai frumoşi ochi sunt cei migdalaţi. Însă, indiferent de forma pe care o au ochii dumneavoastră, este necesar să ştiţi că le puteţi menţine starea de sănătate consumând migdale. Acestea nu sunt doar extrem de gustoase, ci sunt şi surse excelente de seleniu, antioxidant care reduce procesul de îmbătrânire. Un pumn de migdale în alimentaţia de zi cu zi ne ajută să avem o vedere sănătoasă.

Ghimbirul

Are o formă asemănătoare cu cea a stomacului, iar printre beneficiile sale de necontestat se află facilitarea digestiei. Este folosit de mai bine de două mii de ani de chinezi pentru calmarea durerilor de stomac şi pentru tratarea unei game largi de afecţiuni. Ghimbirul ajută la eliminarea toxinelor din stomac, la îmbunătăţirea digestiei şi la diminuarea simptomelor precum greţurile sau eructaţiile acide.

Ceapa

Seamănă cu celulele corpului uman. De altfel, aceasta joacă un rol extrem de important în procesul eliminării toxinelor din organism. Iar dacă aveaţi impresia că lacrimile care vă curg atunci când tăiaţi ceapa sunt un efect secundar neplăcut, este bine să ştiţi că acesta este unul cât se poate de benefic ajutând la curăţarea straturilor epiteliale ale ochilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.