Ceartă în plenul Consiliului Județean Timiș, pe tema sălii polivalente de 16.000...

Ceartă în plenul Consiliului Județean Timiș, pe tema sălii polivalente de 16.000 de locuri. Aleșii județeni PNL habar nu au de deciziile șefului Robu

0
DISTRIBUIȚI

Discuții aprinse astăzi în ședința de plen de la Consiliul Județean Timiș, pe tema locației sălii polivalente de 16.000 de locuri pe care Compania Națională de Investiții ar urma să o finanțeze în Timiș. Consilierii județeni ai PNL au demonstrat că nu sunt la curent cu declarațiile făcute de șeful lor de partid, Nicolae Robu, care a promis la dezbaterea de acum câteva săptămâni pe tema infrastructurii sportive că va cere consilierilor PNL să voteze împotriva proiectului, blocând astfel investiția. Consilierul județean PNL Sorina Ciurlea l-a somat pe șeful CJ Timiș să îi spună de unde are informația că aleșii județeni PNL nu vor vota proiecul privind sala, atrăgând atenția că ea a urmărit dezbaterea pe tema infrastructurii sportive și nu a auzit de așa ceva.

În discuție a intervenit și consilierul județean Nicu Bitea, liderul aleșilor județeni care a avut un schimb dur de replici cu Călin Dobra.

„Domnule președinte, în calitatea dumneavoastră de lider politic de top al partidului de guvernământ din România cred că aveți obligativitatea și datoria morală să aveți discuții cu omologul dumneavoastră din opoziția județeană, în așa fel încât să ajungeți la un comun acord și vă asigur că noi, consilierii județeni, vom vota în secunda doi acest lucru,” a spus Bitea.

Dobra a răspuns la rândul său că „revin ca să vă spun un lucru pe care l-am spus și la dezbaterea publică.


Specialiștii CNI care finanțează această investiție care vor decide locația (…) eu în calitate de lider politic voi solicita grupului PSD din Consiliul Local să susțină investiția, acolo unde CNI hotărăște”.

Bitea a conchis că „domnule președinte, nu mă forțați să vă dau un răspuns pe care dumneavoastră doriți să îl auziți. Eu v-am dat un răspuns foarte clar mai devreme. Niciodată nu am spus că nu susținem și cred că lucrul acesta s-a văzut foarte clar”.

Ultimele informații de la CNI

După plen, Călin Dobra, a explicat că a fost recent la București, acolo unde a discutat cu conducerea CNI pe tema sălii polivalente.

„Nu cred că au fost discuții. Până la urmă, au fost niște cârcoteli, să le spun, legat de anumite declarații. Cred că punctul meu de vedere e foarte clar. Voi fi de acord să susțin această investiție, și din punct de vedere al grupului politic și din punct de vedere administrativ acolo unde decid specialiștii de la CNI, cei care finanțează și care au analizat documentațiile puse la dispoziție și de CJT, și de Primăria Timișoara. Am fost săptămâna trecută, am avut discuții și cu doamna director general de la CNI și așteptăm în perioada următoare și decizia finală a CNI pentru că de curând le-a fost aprobat și bugetul pe 2018 și așteptăm acordul pentru această investiție. Atitudinea de atac și de amenințare cu instituțiile statului în condițiile în care CNI decide să facă sala polivalentă pe locația CJT riscă să facă regiunea să piardă o astfel de investiție”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.