„Ciocan” heavy-metal la Timişoara. Concert memorabil alături de trupa maghiară Kalapács FOTO

„Ciocan” heavy-metal la Timişoara. Concert memorabil alături de trupa maghiară Kalapács FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-875073247">
Formaţia maghiară Kalapacs a susţinut un concert memorabil la Timişoara

Formaţia maghiară Kalapács („ciocan“) a poposit pentru prima oară în Timişoara, recitalul trupei „năşite“ de legendarul muzician Kalapács József prilejuind amatorilor de rock oldschool o seară pe cinste.

Kalapács József a intrat în 1982 în celebra trupă maghiară Pokolgép, cea mai cunoscută formaţie de heavy metal a anilor 80 din Ungaria şi şi-a continuat activitatea în formaţia Omen, după care a format trupa care-i poartă numele.

Evenimentul desfăşurat la Manufactura a debutat cu recitalul formaţiei Red Rockets, o trupă din ţara vecină care abordează conform mărturisirilor proprii „dirty rock n roll de anii 80 şi 90“. Din păcate, formaţia maghiară a avut parte de un incident neplăcut, având în vedere faptul că în timpulo concertului lor, maşina formaţiei a fost spartă, hoţii reuşind să fure diverse obiecte.

Revenind la recitalul formaţiei care gravitează în jurul legendarului muzician din ţara vecină, aceasta a oferit un spectacol în adevăratul sens al cuvântului, dincare nu au lipsit piese binecunoscute din albumele editate sub nume propriu sau discurile trupelor în care a mai activat liderul formaţiei. Din păcate, numărul spectatorilor a fost cât se poate de subţire. Apariţia binecunoscutei trupe maghiare a suscitat un interes deosebit în oraşele învecinate, iar un amânunt interesant este că aproape jumătate din cei prezenţi la faţa locului au venit pentru acest concert…de la Arad!

„Muzica rock este specială, întotdeauna se reinventează. Este o muzică ce a existat întotdeauna în sufletul oamenilor şi are la ora actuală o sumedenie de subgenuri. Sunt bucuros că fac parte din această mişcare, am 56 de ani şi vreau să continui până când pot. Concertul din Timişoara a fost ultima noastră oprire din turneul efectuat în Ardeal. Cântăm în multe locuri şi peste tot am fost primiţi cu braţele deschise, ceea ce ne bucură extrem de mult. E drept că la Timişoara numărul spectatorilor a fost mic, dar reacţia publicului a fost excelentă. Nu cred că apogeul muzicii rock a fost în anii 80. Şi acum muzica rock este prezentă peste tot. În America şi Canada, rock-ul răsună peste tot pe la radio, oriunde auzi Foreigner, Metallica, AC DC, Guns n Roses sau Kansas. E adevăratm în Europa trebuie să cauţi destul de mult ca să auzi rock la radio, dar lucrurile se vor schimba şi aici. În luna aprilie vom scoate un nou album Kalapacs şi pe data de 8 iunie vorm susţine un concert deosebit la Budapesta, cu Pokolgep. Vor fi multe surprize, am pregătit o producţie impresionantă“, a declarat Kalapács József, solistul trupei, în cadrul unui interviu acordat lui Bartha Csaba, pentru emisiunea în limba maghiară a Radio Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.