City-managerul Robert Kristof, concurență directă cu primarul Robu la plimbări pe banii...

City-managerul Robert Kristof, concurență directă cu primarul Robu la plimbări pe banii timișorenilor. Unde a călătorit

0
DISTRIBUIȚI

Predeal, Bucureşti, Germania, Franţa, Vietnam, SUA, Cehia sunt destinaţiile vizitate de city-managerul Timişoarei, Robert Kristof, pe bani publici, în 2016 şi 2017.

Kristof a ajuns în Primăria Timişoara în funcția de consilier personal al primarului Nicolae Robu. Ascensiunea acestuia în administraţia locală a fost una extrem de rapidă. După doar câteva luni în care a ocupat postul de consilier al primarului, Kristof a fost ales consilier local pe lista PNL Timiş. După plecarea city-managerului Sorin Drăgoi la ACS Poli, postul de administrator public a rămas vacant. Consiliul Local Timişoara a modificat condiţiile de ocupare a postului, eliminând obligativitatea de a avea cinci ani de experienţă într-o funcţie de conducere, precum şi cea de a avea o diplomă de doctorat. Astfel, Robert Kristof a devenit candidatul perfect pentru post, câștigând funcţia prin concurs.

Ajuns city-manager, Robert Kristof s-a plimbat în mai toată lumea, într-un an şi câteva luni. PRESSALERT.ro a cerut lista cu deplasările făcute de acesta în cursul anului 2017.


Din datele puse la dispoziţie de primărie rezultă că Robert Kristof a participat la nenumărate conferinţe şi întâlniri ale administratorilor publici. În 2016, city-managerul a luat parte la două conferinţe la Predeal şi în Serbia. Costurile deplasărilor fiind de doar 500 de lei. În 2017, administratorul public a bătut recordul la plimbări. Acesta a făcut mai multe deplasări la Bucureşti, după cum urmează: eveniment Smart City Urban Project, participare la Forumul Naţional al Administratorilor Publici, întâlnire la Agenţia Naţională a Achiziţiilor Publice, participare la Gala Smart City Industry Awards. Vizitele city-managerului în capitală au costat 4.500 de lei. Însă, tot în 2017, Kristof a făcut şi mai multe deplasări în străinătate, mai exact la cinci conferinţe ţinute în Germania, Franţa, Vietnam, Cehia şi Statele Unite ale Americii.

Lista de conferinţe la care city-managerul a luat parte este următoarea:

Germania – Conferinţa Ce Bit 2017, transport 1854 de lei şi cazare 2.077 de lei.
Franţa – Congres internaţional privind sistemele inteligente de transport şi al doilea summit al primarilor, transport 3.958 de lei, cazare 2.790 de lei.
Vietnam – Târgul Internaţional pentru Investiţii, Comerţ şi Turism, transport 4.932 de lei, cazare 3.310 lei.
Statele Unite ale Americii – Ediţia 103 a Conferinţei Anuale a Administratorilor Publici din San Antonio, transport 6.852 de lei şi cazare 9.181 de lei.
Lista deplasărilor se încheie cu Evenimetul Huawei Connect din Cehia, unde deplasarea city – managerului a costat doar 134 de lei.

În total, excursiile externe plătite din bani publici pentru Robert Kristor în 2017 au costat peste 35.000 de lei, din care 17.461 de lei pentru transport şi 17.360 de lei pentru cazare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.