Clujenii de la Grimus lansează albumul ”Unmanageable Species” cu un concert special...

Clujenii de la Grimus lansează albumul ”Unmanageable Species” cu un concert special la Timişoara. Cui dedică discul VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Grimus lansează noul material discografic cu un concert special la Timişoara

După „Panikon”, „Egretta” şi „Emergence”, clujenii de la Grimus au revenit cu albumul discografic „Unmanageable Species”, compus şi înregistrat integral în vara anului trecut în Germania, lansarea discului urmând să se desfăşoare cu un concert special care va avea loc la Timişoara, vineri, 16 martie, de la ora 22.00, la The Note Pub.

„Unmanageable Species” conține nouă piese, toate în limba engleză, produse de Jan Kerscher. Materialul discografic a fost înregistrat în Nürnberg, la Ghost City Recordings Studio A, mixat la Berlin și masterizat în Hamburg. Despre material, Vali Rauca, textierul și chitaristul trupei, a spus: „Unmanageable Species a fost înregistrat în Nürnberg, mixat în Berlin și masterizat în Hamburg. Colaborarea cu producătorul Jan Kerscher și perioada de aproape o lună petrecută în studioul său îndepărtat din Bavaria ne-au izolat de orice sistem al cărui motor al progresului este neliniștea.


Procesul creativ a fost intens și ne-a interconectat până la punctul în care contactul cu lumea exterioară ne transforma, prin contrast, în sălbăticiuni. Dedicăm acest album tuturor celor care își păstrează coloana vertebrală, într-o țară cu un sistem de valori mult prea debusolat pentru ca acest aspect să mai fie considerat un merit”.

Pentru că fiecare dintre piese a luat viață printr-un proces unic, într-un mod care a însemnat o premieră și pentru Grimus, trupa a decis să exprime vizual cele nouă povești prin mâna creativă a lui Dan-Raul Pintea, graficianul sibian care s-a ocupat de artwork-ul albumului, transpunând fiecare piesa într-o pictură unicat. Aventura reprezentată de „Unmanageable Species” a început cu piesa „Carelessly”, lansată în luna ianuarie a acestui an.

Cel de-al doilea single extras, „Piblokto”, are parte de un videoclip ce a fost filmat la finalul lunii ianuarie, în Cluj, şi îl are ca regizor pe acelaşi Iustin Andrei Surpanelu, cel care semnează regia şi pentru „Carelessly”.

Trupa clujeană Grimus activează din 2005, definitivându-și poziția pe scena rock-ului alternativ românesc printr-un stil aparte și o abordare foarte matură. Este formată din Bogdan Mezofi (voce), Valentin Rauca (chitară), Cristian Csapo (chitară), Lehel Kiss (clape), Titus Vădan (bass) și Turi Gabor-Peter (tobe).

Biletele pentru concertul din Timişoara costă 35 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.