Consilier local despre incidentul în care un preot și-a rupt piciorul în...

Consilier local despre incidentul în care un preot și-a rupt piciorul în fața Primăriei Timișoara: „Este o rușine pentru oraș” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Un bărbat a căzut pe trotuarul care nu era curățat de zăpadă chiar în fața Primăriei Timișoara și a ajuns la spital, iar consilierul local Dan Idolu, invitat la emisiunea PRESSALERT LIVE, vede acest incident drept unul simptomatic pentru modul în care funcționează acum administrația locală.

„Paradoxul este că s-a întâmplat chiar în fața intrării principale în Primăria Timișoara. Este o rușine pentru oraș. Nu neapărat pentru întreg personalul din primăriei, care au fiecare atribuții, dar pentru cei care, și fac trimitere directă la domnul primar, care în permanență acuză locuitori ai orașului că nu participă, că sunt răi, că sunt ostili, iar numai prietenii de pe Facebook sunt răi, este nepotrivit ca însăși primarul să nu fi luat măsuri în acest caz. Dar dânsul are ochi doar pentru propria pesoană luminoasă, venită din cer de undeva, din nori, din transcedental, și nu mai are ochi pentru cele lumești din jurul său.


Este o rușine în primul rând pentru primar, care a insistat foarte mult, verbal, să fie sancționați cetățenii orașului ba pentru clădirile în paragină, și aici îi dau dreptate, dar sunt clădiri din patrimoniu în aceeași situație, ba pentru altele. Întâmplarea este nefericită pentru acel cetățean, dar nu este o întâmplare faptul că există o delăsare, chiar nesimțire în modul de lucru vizavi de imaginea orașului, care se traduce și în trotuare necurățate”, a spus consilierul PSD.

Acesta consideră că starea de fapt la care s-a ajuns nu trebuie imputată angajaților, ci liderilor. „Încercarea de ștergere a urmelor a fost un comportament aproape pueril, frivol, a acelui consilier personal. Mai bine îl ajutai pe acel om, mai bine chemai pe cei de la Retim să curețe întreaga stradă. Denotă o stare de lucru. Nu e un accident, accident a fost doar pentru acel om. E o stare de lucru în aparatul primăriei, dar nu neapărat angajații sunt de vină, ci cei care-i conduc, care instaurează o asemenea atitudine față de ceea ce se întâmplă în jurul lor”, a mai spus Idolu.

Diplomele și titlurile primarului nu sunt, în opinia consilierului, nicidecum o garanție a unui comportament demn de un edil-șef.„Mi-e rușine pentru orașul nostru. Iarăși ne facem de rușine la nivel național. Nu s-a întâmplat de când citesc eu… În toată istoria a fost motiv de mândrie faptul că ești cetățean al orașului. Am ajuns acum personaje de comicărie. De atâtea ori apărem în presa centrală din cauza incompetenței și modului de manifestare a acestui om, primarul orașului Timișoara, care îmi pare rău să o spun, cu toate diplomele și titlurile pe care le are, te-ai aștepta să aibă o oarecare educație, dar ne face de rușine. Poate e cinic ce spun eu acum, dar dacă se întâmpla la 200 de metri de primărie, poate ar fi rămas un eveniment anonim. Din 2012 am început, ne-am făcut de râs cu palmierii, dar nu suntem în stare să curățăm strada. Vorbim de metrou, dar nu suntem în stare să avem tramvaie și autobuze”, a încheiat Dan Idolu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.