Consilierul local Sorin Ionescu: „Este victimizare politică din partea conducătorului Primăriei Timișoara”....

Consilierul local Sorin Ionescu: „Este victimizare politică din partea conducătorului Primăriei Timișoara”. De ce crede că nu a mers edilul-șef la întâlnirea cu premierul VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei nu a considerat importantă întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă, pe care ar fi trebuit să o aibă în 2 martie, alături de alți primari ai reședințelor de județ din țară. Edilul de pe Bega și-a expus punctul de vedere, spunând că „nu la întâlniri de genul se dau banii”.

În detrimentul unei întâlniri cu prim-ministru Viorica Dăncilă, primarul Timișoarei a ales să călătorească la Viena pentru o conferință pe teme de modernizare a orașelor, asta în condițiile în care, în nenumărate rânduri, spune că orașul pe care-l conduce este privat de fonduri venite de la nivel național. „Este victimizare politică a conducătorului Primăriei Timișoara. Este o politică de victimizare totală. E clar că la nivelul primăriei există o problemă în ceea ce privește prioritizarea acestor proiecte majore, dar și problema în a le identifica complet. Concertul Metallica ar fi ceva extraordinar, dar trebuie să ne întrebăm dacă avem infrastructură pentru o astfel de idee. Este mult în urmă orașul. Lipsa de viziune îl face pe primar să spună că nu are ce să caute la astfel de întâlniri”, a declarat Sorin Ionescu, consilier local PSD, prezent la PRESSALERT LIVE.

Nu este pentru prima dată când primarul Timișoarei lipsește de la o întâlnire asemănătoare. „Stăm să ne lamentăm în permanență că nu suntem băgați în seamă, că nu suntem chemați, iar când suntem chemați spunem că masa nu e suficient de importantă.


Arată, de fapt, micimea unor oameni care nu încearcă să vadă prioritățile orașului”, susține Sorin Ionescu.

Consilierul local PSD este de părere că, de la distanță, Timișoara pierde teren în fața orașului Cluj-Napoca. „Dacă privim infrastructura, observăm că discutăm bazaconii de exemplul metroului. Povești de copii. Nu suntem în stare să discutăm teme serioase, legate de poluare sau să dezvoltăm un subiect educațional pentru Timișoara, deși orașul s-a extins, au apărut cartiere noi. Este penibil să ne lăudăm că avem 20 de containere unde punem copiii să învețe. Ne-am obișnuit cu soluții de avarie, care arată tendința administrației de a petici lucrurile, nu de a îmbunătăți. Pierdem puncte cu Clujul, care se dezvoltă mult mai rapid ca Timișoara, care are foarte multe lipsuri și ni se aduc reproșuri de către investitori”, a susținut Sorin Ionescu, aflat în studioul HDV.

Astăzi a avut loc conferința publică pe tema infrastructurii sportive timișorene, a stadionului și a sălii polivalente, la care a participat primarul Timișoarei și Călin Dobra, președintele CJ Timiș. Edilul de pe Bega nu-și dorește nicidecum ca viitoarea sală polivalentă să fie construită în vecinătatea Girocului cu cea a Timișoarei. „Toate orașele mari se dezvoltă având o zonă metropolitană, în care își descarcă construcțiile edilitare, pe care nu le mai poate face în interiorul spațiului central. Îmi e teamă că vor trece patru ani și vom mai discuta tot despre unde e mai bine să amplasăm sala polivalentă, în loc să tăiem panglica. Sunt multe orașe care se luptă pentru o sală polivalentă de sport cu toate armele pe masă pentru a obține finanțările. Compania Națională de Investiții ce ar alege între un astfel de oraș și unul în care în fiecare seară e un scandal legat despre locația în care va fi construită?!”, a întrebat retoric Sorin Ionescu, consilier local PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.