Cozi imense de camioane la granița cu Ungaria, în vestul țării. De...

Cozi imense de camioane la granița cu Ungaria, în vestul țării. De ce se grăbesc șoferii să iasă din țară

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Din nou trafic de coșmar la granița cu Ungaria, în vestul țării. În cel mai important punct de trecere a frontierei în țara vecină, Nădlac II, din județul Arad, șoferii de camioane sunt nevoiți să aștepte peste cinci ore pentru a li se verifica documentele. Și la vama Vărșand, tot din județul Arad, timpii de așteptare au crescut la două ore, pe sensul de ieșire din țară al camioanelor.

Astfel, doar la Nădlac II s-a format o coloană de camioane care se întinde pe o lungime de peste zece kilometri.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, Laura Bondar, ne-a declarat că doar în ultimele 24 de ore, peste 1.300 de automarfare au tranzitat punctul de trecere a frontierei Nădlac II. De vină pentru creșterea timpilor de așteptare ar fi controalele amănunțite efectuate de polițiștii maghiari, dar și faptul că șoferii se grăbesc să treacă granița, în urma restricțiilor care vor fi impuse cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, începând de miercuri noapte.

“Se lucrează la capacitate maximă, cu personal suplimentat, avem toate arterele deschise la Nădlac II.


Autoritățile maghiare cu care desfășurăm controlul în comun desfășoară controale amănunțite. Poliția de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, însă numărul de linii care pot fi deschise este limitat de numărul de polițiști repartizați de către poliția ungară. Acești timpi de așteptare se datorează numărului mare de autovehicule care s-au prezentat la ieșirea din țară, mai ales că va fi marcată Ziua Maghiarilor și intră restricția impusă de autoritățile ungare”, a afirmat Laura Bondar.

Polițiștii de frontieră le recomandă șoferilor de camioane să consulte aplicația de trafic online înainte de a porni la drum și să tranziteze și alte puncte de trecere a frontierei cu Ungaria, precum Nădlac I.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, ieri, de Poliția de Frontieră Română, în perioada 14 martie, ora 23.00 – 15 martie, ora 23.00, pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, cu excepţia transporturilor de animale vii şi de produse perisabile.

“Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că data de 15 martie este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare. Precizăm faptul că în intervalul orar menţionat, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale. În această perioadă, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, pâna la încheierea restricţiei de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria”, a arătat Poliția de Frontieră Română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.