Cum s-au descurcat reponsabilii din primărie cu deszăpezirea în ultima noapte de...

Cum s-au descurcat reponsabilii din primărie cu deszăpezirea în ultima noapte de iarnă, prima zi de ger năprasnic în Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Este a patra zi de când Timişoara este acoperită de zăpadă. Pe străzile din oraş s-a circulat greu în ultimele zile, iar multe din trotuare au devenit adevărate pantinoare după ce oamenii care locuiesc în zonă nu au curăţat zăpada de pe ele.


Ieri, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, anunţa tocmai din Viena, pe Facebook, că deszăpezirea merge ca la carte la Timişoara, punând şi poze cu străzi curate, pe care însă zăpada se topise. Ulterior, edilul a şters postarea.

Conform city-managerului Robert Kristof, şi astăzi echipaje ale Retim şi ale Societatăţii Drumuri Municipale au intervenit pentru curăţarea drumurilor din oraş. „În cursul zilei de ieri şi în cursul nopţii, pe străzile din Municipiul Timişoara utilajele au răspândit aproximativ 30 de tone de clorură de sodiu. Am acţionat cu opt încărcătoare frontale şi două autobasculante care au transportat zăpada, cu cinci autospeciale de unde s-a răspândit manual clorură de sodiu pe străzile unde nu se putea interveni cu maşini de deszăpezit, cât şi cu 14 autoutilaje care au împrăştiat material antiderapant şi au acţionat cu lama pentru a îndepărta zăpada. Echipele au lucrat până la 2 noaptea şi mai apoi de la ora 4:30, în procesul de deszăpezire fiind implicate aproximativ 70 de persoane. În condiţiile în care ieri a nins jumătate din zi, iar mai apoi noaptea ne-am confruntat cu un ger puternic, fiind -18 grade la un moment dat, cred că efortul acesta s-a observat astăzi când drumurile au fost în condiții optime de trafic”, ne-a declarat Kristof.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.