Consilierul local Adrian Orza, despre ideea primarului Robu de a face concerte...

Consilierul local Adrian Orza, despre ideea primarului Robu de a face concerte gratuite la Timișoara cu superstaruri ale rock-ului: ”Metallica nu vine să cânte fără să vândă bilete”

0
DISTRIBUIȚI

Zilele de adevărată iarnă care s-au abătut asupra Timișoarei le-au dat bătăi de cap locuitorilor. Cum deszăpezirea a lăsat de dorit, probleme în trafic au fost iminente. În tot acest timp, în drumul său spre Viena, primarul Nicolae Robu făcea abstracție de problemele aflate în fața ochilor, vorbind de concerte cu Metallica, AC/DC sau Guns N’ Roses la Timișoara.

„Eu am avut neșansa să mă ocup de deszăpezire în iarna dintre 2011 și 2012, pentru că atunci contractul a trecut de la Retim la Direcția de Mediu, adică la mine. Am prins cea mai grea iarnă din ultimii 25 de ani. Îmi aduc aminte că stăteam noapte pe străzi și am zis că prezența mea îi obligă pe cei implicați să facă treabă și să nu fie superficiali. Nu am dormit trei nopți. Știu ce înseamnă deszăpezirea și nemulțumirea oamenilor. Nu putem să avem pretenții”, a declarat Adrian Orza, fost viceprimar al Timișoarei, invitat la PRESSALERT LIVE.

Declarațiile lui Nicolae Robu, care îi dorește pe cei de la Metallica într-un concert cu intrare gratuită la Timișoara, au stârnit pe de o parte zâmbete, pe de altă parte, consternare.


„Ne dorim Metallica. Problema e că nu avem infrastructură pentru a organiza, banii pentru a face așa ceva. Metallica nu vine să cânte fără să vândă bilete. Ei au turnee, e foarte complicat”, a subliniat Adrian Orza, consilier local independent.

Fostul viceprimar la Timișoarei nu vede cu ochi buni nici implicarea peste limita atribuțiilor a lui Nicolae Robu în activitatea Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021. „Asociația a fost creată în 2011, când am lansat participarea la acest concurs de proiecte pentru a deveni capitală culturală europeană. Din start am văzut multe orgolii, însă Ciuhandu (fostul primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu – n.r.) a decis că primăria trebuie să stea deoparte și să lase existența acestei asociații independentă, să susțină activitatea transparentă. Acum e absurd să câștigi cu un proiect și să faci altceva”, a specificat Adrian Orza, aflat în studioul HDV.

Dan Idolu, liderul consilierilor locali PSD, a completat spusele lui Orza. „Acest concurs a fost câștigat de o asociație a cărei oameni s-au dovedit capabili. Există o organigramă cu niște oameni implicați, ce trebuie felicitați și ajutați. Să îi lăsăm să conducă acest proiect, eventual să îi ajutăm și anumite neajunsuri să fie corijate. Dar să vii ca cucul, cam acesta este domnul Robu, o pasăre care se pune în cuibul altor păsări care și-au depus ouăle”, a declarat Dan Idolu, consilier local PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.