De ce îl acuză USR pe primarul Timișoarei că manipulează cetățenii

De ce îl acuză USR pe primarul Timișoarei că manipulează cetățenii

0
DISTRIBUIȚI

Acuze dure aduse de conducerea filialei municipale a USR la adresa primarului Timişoarei. USR-iştii susţin, printr-un comunicat de presă, că primarul manipulează opinia publică prin intermediul sondajelor de opinie. Ultima acțiune de acest fel postată de edil pe Facebook viza limitarea pragului de zgomot prin lege. Primarul Timişoarei i-a întrebat pe utilizatorii Facebook dacă vor transformarea Timişoarei în campus monastiresc. Legea zgomotului adoptată de Senat prevede posibilitatea amendării persoanelor care fac un zgomot ce depăşeşte 35 de decibeli.

„Primăria Timişoarei continuă să ia distanţă faţă de problemele reale ale orașului, cărora ar trebui să le găsească soluții moderne și fezabile. Primul ales al urbei pare mai degrabă preocupat de dispute politice care să-i repare imaginea ciobită de recentele scandaluri pe care le-a provocat decât de buna administrare a orașului. Domnul primar a inițiat un nou așa-zis sondaj de opinie, prin care aduce argumente absurde împotriva unei inițiative legislative a USR care reglementează nivelele de zgomot.


După ce în vara anului trecut i-a invitat pe timișoreni, într-un mod cât se poate de cinic, să se mute de lângă cluburile din cauza cărora nu pot dormi noaptea, edilul Timișoarei vine din nou să proclame efervescența orașului printr-un alt sondaj de opinie viciat și manipulator, din genul celor cu care ne-a obișnuit de prea multe ori. Spre oripilarea oricărui profesionist din domeniile cercetărilor de piață sau al administrației, primarul insistă să își bazeze deciziile executive pe aceste sondaje populiste și lipsite de valoare științifică”, transmite USR Timişoara.

USR subliniază şi faptul că sondajul de opinie făcut de primar este unul lipsit de sens în condiţiile în care legea privind pragul de zgomot admis a fost deja votată de senatori. Filiala Timişoara mai transmite şi că parlamentarii formaţiunii vor amenda legea care nu este în formă finală în acord cu opiniile exprimate de cetăţeni.

“Dincolo de orice efervescență adusă de localurile zgomotoase, noi am dori ca administrația locală să lucreze în primul rând la efervescența și animația indusă prin implementarea cu succes a proiectelor culturale în orașul nostru. Este esențial să fructificăm șansa istorică pe care Timișoara o are prin programul Capitală Culturală Europeană 2021. Așteptarea noastră este ca domnul primar să se comporte ca un veritabil lider și să adune energiile disparate din jurul acestui proiect care pare că este tot mai departe de scopul inițial pe zi ce trece. Noi, USR Timișoara, ne oferim susținerea și competențele, în măsura în care Primăria este capabilă să coaguleze pe toți cei de bună-credință care doresc să vadă în acest proiect un real succes și care nu caută doar căi facile de a ajunge la liman după care să arunce vina nereușitelor pe altcineva”, conchide, Raoul Trifan, membru în Comisia Națională de Arbitraj USR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.