Educatoarea care și-a înecat fiica de patru ani după ce i-a tăiat...

Educatoarea care și-a înecat fiica de patru ani după ce i-a tăiat venele a fost reținută pentru 24 de ore UPDATE 4 Ce au stabilit medicii care au consultat-o

0
DISTRIBUIȚI

Educatoarea în vârstă de 38 de ani care și-a omorât fetița de 4 ani, aseară, după ce i-a tăiat venele la ambele mâini, iar apoi a înecat-o în cadă, nu a fost supusă unei evaluări psihologice de ani de zile. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, legislația a fost modificată în urmă cu mai mulți ani, astfel că niciun cadru didactic nu mai este testat din acest punct de vedere.

“Astfel de evaluări psihologice s-ar putea realiza doar în cazul în care cineva ar face o sesizare și ar cere acest lucru, conform Codului Muncii, Doar că, în cazul acesta, nimeni nu și-a dat seama că are probleme psihice”, ne-a declarat Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Femeia care și-a omorât fetița se numește Oana Neț și era educatoare de mai mulți ani. Aceasta era angajată la grădinița din satul timișean Murani, iar în urmă cu trei săptămâni, și-a luat concendiu fără plată, în încercarea de a-și găsi un alt loc de muncă mai bine plătit și pentru a scăpa de navetă. Surse apropiate familiei au declarat PRESSALERT.ro că decizia educatoarei l-a nemulțumit pe soț, care este instalator, aceasta plângându-se că nu se mai descurcă cu banii. Acesta i-a spus că vrea să se despartă.

După ce a comis oribila crimă, femeia de 38 de ani a băut erbicid, în încercarea de a se sinucide. Astfel, în timp ce polițiștii efectuau cercetări la fața locului, educatoarei i s-a făcut rău, fiind transportată, sub escortă, la Spitalul Municipal Timișoara.

După ce i-a fost acordat primul ajutor, femeia a fost transferată la Spitalul Județean Timișoara, în acest moment fiind internată pe Compartimentul de Toxicologie al Secției de Anestezie și Terapie Intensivă. Potrivit medicilor, femeia este supus unei terapii prin hemodializă, pentru eliminarea erbicidului ingerat, starea ei fiind stabilă. Oana Neț este conștientă și va fi audiată de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

UPDATE Potrivit unui comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale față de Oana Neț, educatoarea care și-a ucis fetița de patru ani, “sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie (omor comis asupra unui membru al familiei – fiică). Potrivit procurorilor, femeia și-a ucis copila, marți, în jurul orei 17.30, prin înecare în baia din locuința acesteia, “victima decedând prin asfixiere, ca urmare a pătrunderii apei în căile respiratorii”.


De asemenea, s-a dispus efectuarea autopsiei medico-legală, care va fi efectuată astăzi.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș mai transmite că, după ce a comis teribila crimă, femeia a încercat să se sinucidă prin tăieri superficiale la nivelul brațelor și prin ingerarea unei substanțe toxice. Astăzi, educatoarea va fi externată, iar “față de aceasta se vor lua măsurile legale ce se impun”, comunică procurorii.

UPDATE 2 Femeia a fost transferată, astăzi, de pe Secția de Terapie Intensivă la cea de Psihiatrie a Spitalului Județean Timișoara. “A fost internată la noi noaptea trecută, pe Secția de Terapie Intensivă, cu tentativă de suicid, starea ei generală este bună și a fost transferată în Secția de Psihiatrie de pe str. Văcărescu din Timișoara”, ne-a declarat Marius Craina, directorul Spitalului Județean Timișoara.

UPDATE 3 Fetița va fi înmormântată vineri, la ora 13.00, în cimitirul din Mehala.

UPDATE 4 Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Timișoara, în urma unui consult psihiatric medicii au stabilit că femeia are nevoie de tratament de specialitate, astfel că a fost transferată pe Secția de Psihiatrie, dar și că poate fi audiată de procurori. Ulterior, în cursul zilei de astăzi, educatoarea a fost condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, iar la finalul audierilor, femeia a fost reținută pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunii de omor comis al unui membru al familiei.

„Femeia a fost audiată de procurori și s-a luat decizia reținerii pe o durată de 24 de ore, fiind introdusă în arestul IPJ Timiș. Cel mai probabil mâine va fi prezentată cu propunere de arestare preventivă la Tribunalul Timiș. Cu siguranță se va dispune efectuarea unei expertize psihiatrice”, ne-a declarat Diana Gîtan, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, Diana Gîtan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.