Deputat PNL Timiş, cu jalba-n proțap la Ministerul Culturii pentru finanțarea Asociației...

Deputat PNL Timiş, cu jalba-n proțap la Ministerul Culturii pentru finanțarea Asociației Timişoara – Capitală Culturală Europeană 2021

0
DISTRIBUIȚI

Acuze dure din partea deputatului PNL Timiş Pavel Popescu la adresa Ministerul Culturii și Identității Naționale. Liberalul susţine că, deşi ministerul şi-a luat angajamentul de a susţine financiar Proiectul „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2021”, până acum niciun leu nu a fost alocat pentru susţinerea acţiunilor din cadrul programului.

„Promisiunile fără acoperire pe care le-au făcut cei de la PSD&ALDE se răsfrâng și asupra unui proiect de valoare pentru municipiul Timișoara, pentru România. Deși în toate cele 3 programe de guvernare cei de la PSD&ALDE s-au angajat să susțină financiar acțiunea europeană „Timișoara, Capitală Europeană a Culturii 2021”, până în prezent, Guvernul nu a alocat nici un leu.


Asta ne arată că nu dau doi bani pe acest proiect”, atrage atenția deputatul PNL de Timiș Pavel Popescu.

Parlamentarul a făcut şi o interpleare către ministrul Culturii și Identității Culturale George Ivașcu prin care îi solicită să facă publice informaţiile legate de finanţarea proiectului şi legat de sumele care trebuiesc alocate.

„Am făcut un amendament la bugetul de stat pe 2018 pentru finanțarea proiectului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2021, însă a fost respins de colegii parlamentari din coaliția majoritară, iar acum nu există nicio prevedere legată de banii cuveniți proiectului. Cert este că în dosarul final trimis de Timişoara la Bruxelles, Guvernul s-a angajat să susțină Capitala Culturală cu 12 milioane de euro. Dar până în prezent nu s-au alocat nici zero lei. Îi solicit ministrului Culturii și Identității Naționale să rezolve urgent această problemă, pentru ca acest proiect să nu se transforme într-un eșec. Asociația Timișoara Capitala Culturală Europeană a fost nevoită deja să renunțe la o serie de planuri, în primul an de implementare a proiectelor, din lipsa de bani. Iar acest lucru este inacceptabil. Domnule ministru George Ivașcu trebuie să demonstrăm că suntem o țară membră a Uniunii Europene care își respectă angajamentele luate. Drept urmare alocați banii necesari proiectului „Timișoara, Capitală Europeană a Culturii 2021”. Orice întârziere poate periclita întreg proiectul, deoarece avem la dispoziție mai puțin de 3 ani pentru a respecta calendarul acțiunilor”, a mai transmis deputatul PNL de Timiș Pavel Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.