Deputatul liberal Pavel Popescu acuză conducerea PSD de militărie. De ce spune...

Deputatul liberal Pavel Popescu acuză conducerea PSD de militărie. De ce spune social-democratul Adrian Pau că s-au „canibalizat” partidele politice VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Ludovic Orban a făcut primele schimbări controversate în interiorul partidului pe care-l conduce. Liderul liberalilor a început „curățenia” de primăvară, astfel că la sfârșitul Biroului Executiv al PNL, care a avut loc ieri, senatorul Daniel Zamfir a fost exclus din partid, decizie ce mai trebuie validată de Consiliul Național. Nu a fost doar atât. Și conducerea filialei PNL din Sectorul 3 București, care-l avea în frunte pe Florin Alexe, a fost demisă.

Chestionat pe această temă a demiterilor din PNL, deputatu liberal Pavel Popescu, invitat la emisiunea PRESSALERT LIVE, a opinat: „toată lumea folosește acest termen al libertății liberalilor. După un an și ceva de politică în liberalism am văzut că libertatea aceasta poate să o ia pe arătură. Și eu am făcut niște afirmații pe care le-am regretat ulterior din postura de liberal. Unii fac niște declarații extremiste. Există niște borne pe care vrem să le menținem împreună și trebuie să ținem cont de ele și de faptul că suntem un partid politic cu o conducere aleasă. Nu s-a întâmplat nimic neobișnuit.


Votul de ieri, în consiliu Biroului Executiv, a fost de 25 la doi”.

O altă declarație a lui Ludovic Orban care a stârnit reacții a fost cea în care a spus despre Cornel Dobrițoiu, fost senator și ministru al Apărării din Partea PNL, că nu a fost niciodată membru de partid. Replica nu s-a lăsat așteptată, Dobrițoiu arătându-și legitimația de partid pe postul Antena 3 și acuzându-l pe Orban că sancționează libertatea de expresie. „Consider irelevantă disecarea subiectului atât de adânc”, a spus sec, Pavel Popescu.

„Din nefericire asistăm în ultimii patru, cinci ani de zile la o canibalizare în ceea ce înseamnă conducerile de partid. PSD este un partid atât de mare încât își poate permite să excludă unul, doi sau mai mulți membrii. Mi-aș dori să văd unde merg treburile altfel. Toate partidele de pe scena politică procedează astfel. Dacă nu te aliezi la poziția de forță pe care o are conducătorul, ești exclus. Aceasta este practica la nivel general”, a recunoscut Pau.

De cealaltă parte deputatul PNL Pavel Popescu nu a fost de acord întru totul cu Adrian Pau, spunând că în PSD există militărie. „La PNL eu am libertatea să votez diferit, există unele spețe unde ni se permite, nu suntem sancționați. Tocmai de aceea suntem liberali. Milităria din PSD și-a depășit atribuțiile clasice”, a menționat Pavel Popescu.

Adrian Pau și-a apărat partidul din care face parte, invocând scorul de la ultimele alegeri. „Cred că ar trebui să facem diferența între militărie și disciplină. Din punct de vedere electoral, PSD-ul a dovedit că în comportamentul lui a obținut un scor bun. Până când veți obține un scor asemănător, vă este foarte greu să ne contestați pe noi”, a spus deputatl PSD, Adrian Pau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.