Derapajele primarului Nicolae Robu, sancţionate de politicienii timişoreni

Derapajele primarului Nicolae Robu, sancţionate de politicienii timişoreni

1
DISTRIBUIȚI

Val de solidaritate al politicienilor din Timiş față de press locală. Ieri, primarul Nicolae Robu i-a numit pe jurnalişti paraziţi sociali, acuzându-i că se prostituează şi autoproclamându-se „cel mai tare organism de presă din Timişoara”, iar atacurile edilului timişorean au fost reflectate în presa naţională, care a privit cu stupoare comportamentul edilului care este cadru universitar, profesor doctor.

PRESSALERT.ro a încercat să contacteze parlamentarii PNL Timiş pentru a comenta comportamentul şefului lor de partid, însă niciunl dintre aceştia nu a put fi găsit pentru a ne oferi declaraţii. Au luat însă poziţii publice pe Facebook preşedintele PSD Timiş, Călin Dobra şi parlamentarii USR Timiş, deputatul Cătălin Drulă şi senatorul Nicu Fălcoi, dar şi fostul viceprimar al Timişoarei, Adrian Orza.

„Timișoara înseamnă pentru toată țara civilizație, toleranță, demnitate. Am ajuns să ne știe țara pentru un primar care agresează verbal presa. E inadmisibil! Domnule primar Robu, dacă vă lasă nervii poate aveți nevoie de un concediu. Definitiv”, a scris deputatul Cătălin Drulă pe Facebook.

„Aceste întrebări care îl deranjează, mania monologului și egolatrul care conduce Timișoara. «Primul ctitor al urbei» și «cel mai tare organism de presă din Timișoara», omul incapabil să-și recunoască vreo vină, dar care își asumă, în schimb, merite pentru absolut orice, ajuns edil al Timișoarei fără să fi înțeles, însă, nimic din spiritul acestui oraș s-a descalificat astăzi strigător la cer într-o conferință de presă în care i-a jignit incalificabil pe unii jurnaliști timișoreni pentru «culpa» de a-i fi adresat niște întrebări despre situația Colterm și planurile legate de stadion. Pentru felul în care ați reacționat, pentru jignirile aduse gazetarilor, cât și pentru modul în care înțelegeți să (dez)informați, operând selectiv, doar cu lucrurile care vă avantajează și omițându-le deliberat pe toate cele care vă sunt în dezavantaj, nu meritați decât disprețul nostru, al tuturor, domnule Nicolae Robu!”, a scris senatorul USR Timiş, Nicu Fălcoi pe Facebook.

„Condamn ferm atitudinea primarului Timișoarei avută față de media locală.


De când sunt în viața publică am permanent întâlniri cu presa. I-am apreciat și îi apreciez pe toți cei care lucrează în domeniu și susțin drepturile mass-media în exercitarea meseriei. Săptămâna aceasta a fost una specială cu multe întâlniri cu jurnaliștii cărora le-am stat la dispoziție cu mare plăcere pentru a informa opinia publică despre proiectele Consiliului Județean Timiș”, a scris pe aceeaşi reţea de socializare Călin Dobra.

„Decenţă, modestie, iubire, respect. Timişoara nu a început şi nu se termină cu niciunul dintre noi”, a scris pe Facebook fostul viceprimar Adrian Orza.

UPDATE „Timișoara are primar un circar. Acest personaj cu comportament de țață isterică nu are nimic în comun cu spiritul acestui minunat oraș. Din păcate, pe fondul unor greșeli în lanț făcute de liderii politici locali, Robu a ajuns primar. Ce e de făcut acum? De schimbat, e greu, legea face aproape imposibilă demiterea unui primar. Mi-a trecut prin minte ideea că cei de la PNL ar putea identifica soluții pentru a-l opri, dar mi-a trecut repede; nu găsesc pe nimeni capabil să facă asta. Au alte probleme interne, mai ales în Timiș. Totuși, acest om, în comportamentul lui nebunesc, se îndepărtează zilnic de realitate”, a scris și deputatul PSD Alfred Simonis pe rețeaua de socializare.

Acesta amintește de numeroasele conflicte ale primarului, începând de la primarii PNL și fostul primar Ciuhandu până la Timișoara 2021. „În afară de câțiva «prieteni» cu bani este în conflict cu toata lumea… Oare toată comunitatea e razna, iar el e singurul sănătos? Răspunsul e clar! Și totuși ce facem? Îl lăsăm să dea foc cetății? Probabil că dacă ar avea pârghiile necesare ar comanda incendierea unor redacții, la cum se comportă. Din fericire trăim într-un stat democratic, european, iar apucăturile naziste pot fi stopate de la punerea în practică. Îl lăsăm, însă, să îndatoreze Timișoara pe următorii 30 de ani? Eu nu vreau asta; prin urmare îmi propun să inițiez o serie modificări legislative prin care să se poată revoca din funcție, indiferent de aceasta, un om care în urma unei evaluări psihiatrice de specialitate se dovedește că nu mai are discernământ pentru a ocupa respectiva funcție! Altfel, cine știe unde ajungem…”, a încheiat Simonis.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.