Detalii cutremurătoare din seara în care educatoarea din Timișoara și-a ucis fetița...

Detalii cutremurătoare din seara în care educatoarea din Timișoara și-a ucis fetița de patru ani. Cum a încercat să-și explice gestul teribil

0
DISTRIBUIȚI

Detalii cutremurătoare ies la iveală în cazul educatoarei din Timișoara care, marți seara, și-a înecat fiica de patru ani în baie, în încercarea de a se răzbuna pe soț, care intenționa să divorțeze. Femeia în vârstă de 38 de ani le-a povestit procurorilor cu lux de amănunte cum și-a omorât copila.

Astfel, din referatul cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, aflăm că după ce femeia a sunat la 112 pentru a recunoaște crima, oamenii legii au fost nevoiți să spargă ușa de de la baie, pentru că aceasta s-a încuiat în încăpere. Oana Neț “s-a lipit de chiuvetă, iar în cada plină cu apă au observat-o pe minoră inconștientă, cu fața în sus și cu mâinile îndepărtate. Ulterior, un membru de la SMURD a scos-o pe fetiță din cadă și a așezat-o pe hol pentru a-i acorda măsuri de prim ajutor, încercând inclusiv să o resusciteze”. De asemenea, micuța prezenta “plăgi tăiate la nivelul antebrațelor”, se arată în referat.

Potrivit rezultatului autopsiei întocmit de medicii legiști din Timișoara, moartea copilei a fost “de natură violentă, cauzată fiind de asfixia mecanică prin submersie în apă (n.r. înec)”.

Totodată, Oana Neț a descris în detaliu cum și-a înecat fiica.
“În acest sens a arătat că, în după-amiaza zilei de 13.03.2018, în jurul orei 17.20, a venit cu fiica sa acasă de la grădiniță, având de gând să-i facă mai întâi un duș și apoi să o ducă la bazinul de înot. Ulterior, au intrat amândouă în baie, ocazie cu care i-a pregătit cada, umplând-o cu apă, iar fiica sa punând șampon, după care fetița a intrat în vană. La un moment dat, probabil cu gândul că dacă ea și fiica sa vor muri, o să scape de stresul și situația tensionată din familie pe care o crea soțul ei, precum și de frica să nu fie amăgită din nou de acesta și astfel pentru a scăpa de incertitudinea în care a ajuns să trăiască, a ținut-o pe fetița ei cu capul sub apă”, scrie în referat.

De asemenea, educatoarea a mai arătat că “nu-și amintește cum a reacționat fiica ei în acele momente, și dacă s-a zbătut sau nu în timp ce o ținea cu tot corpul și capul sub apă. Mai mult, nu s-a mai gândit deloc la fetiță și ce s-a întâmplat cu ea, singurul ei gând fiind acela de a dispărea, adică de a muri, scop în care, a luat o sticlă din plastic din dulăpiorul din baie, ce conținea erbicid, după care a băut circa jumătate din ea.


De asemenea, a încercat să-și taie venele cu un cater, însă nu a reușit, iar ulterior a încercat să-i taie venele și fiicei sale. În continuare, a intrat într-o stare de semiconștiență, din care și-a revenit undeva în jurul orei 22.00. Când s-a trezit din acea stare, a realizat ce a făcut, mai exact că și-a omorât copilul, motiv pentru care a sunat la 112 și a anunțat incidentul. Ulterior, un polițist a spart ușa și a pătruns în baie, alături de o persoană de la SMURD”.

Totodată, femeia din Timișoara ar mai fi precizat că “și-a iubit foarte mult fetița, și nu-și poate explica de a ales să o ucidă, în loc să se sinucidă doar ea”, scrie în referatul cu propunere de luare a măsurii arestării preventive.

Potrivit procurorilor, în momentul în care femeia a tăiat-o la nivelul antebrațelor pe fiica sa, aceasta era deja moartă.

Soțul educatoarei le-a povestit oamenilor legii că a ajuns acasă de la muncă, marți, după ora 18.30, și a constatat că ușa de la baie era încuiată, dar “nu și-a făcut probleme deoarece știa că soția trebuia să o ducă pe fetiță la înot la ora 17.00. S-a gândit astfel că înainte de a pleca, soția sa a încuiat ușa de la baie ca de obicei pentru ca bunica lor să nu intre și să facă baie, întrucât aceasta din urmă avea apoi probleme să iese singură din cadă. Ulterior a plecat din nou la șantier, unde a stat aproximativ o oră, timp în care și-a pus semne de întrebare pentru că soția sa nu-i răspundea la telefon. Când a ajuns din nou acasă, a văzut că poliția a ajuns deja la fața locului, iar fetița sa era întinsă pe jos, în stare de inconștiență, pe holul ce ducea spre baie. Totodată, soția sa era imobilizată de polițiști, lângă ușa de la baie”.

În locuința în care a avut loc crima se afla și bunica soțului educatoarei, care le-a povestit polițiștilor că nu l-a văzut pe nepotul ei să o lovească pe soția lui sau pe fiica sa și nu știe de ce Oana Neț și-a înecat fetița. Bătrâna “s-a aflat în locuință în timpul în care victima era în baie împreună cu mama ei, și a precizat că, le-a văzut pe inculpată și fiica acesteia intrând amândouă în baie, după care, ulterior, întrucât nu a auzit vreun zgomot sau țipete, a crezut că acestea au plecat la bazinul de înot”.

Educatoarea riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 10 și 25 de ani.

Vă reamintim că Oana Neț, o educatoare în vârstă de 38 de ani, și-a omorât, marți seara, fetița de patru ani, pentru a se răzbuna pe soț, care intenționa să divorțeze. Ulterior, educatoarea a încercat să se sinucidă și a băut erbicid, fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale. În urma examinării psihiatrice, medicii au stabilit că Oana Neț poate fi audiată de procurori, astfel că a fost condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalului Timiș.

După aproximativ trei ore de audieri, educatoarea a fost reținută pentru 24 de ore și introdusă în arestul IPJ Timiș. Joi, femeia a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetată pentru omor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.