Directorul general Tarom: “Nu e posibil să fim deja pe profit. Vrem...

Directorul general Tarom: “Nu e posibil să fim deja pe profit. Vrem să scădem cheltuielile”. Care sunt șansele să zburăm din Timișoara la Viena

0
DISTRIBUIȚI

Directorul general al Tarom, timișoreanul Wolff Werner Wilhelm, are un plan bine stabilit în ceea ce privește redresarea companiei aeriene. Într-o conferință de presă care a avut loc, astăzi, pe Aeroportul Internațional Timișoara, directorul Tarom a precizat că, deocamdată, compania nu este pe profit, dar una dintre prioritățile sale este scăderea cheltuielilor.

“Lumea înțelege diferit redresarea. Unii zic că ar trebui deja să fim pe un profit. Nu este posibil. Cred că una dintre prioritățile noastre, a echipei pe care o am în spate, este de a scădea cheltuielile, în primul rând. Avem peste 2.000 de contracte pe care le schimbăm, le renegociem și apoi vin și măsurile pe care le inițiem, cum ar fi retehnologizarea care va avea loc tot din acest an. De luni o să avem niște caiete de sarcini pe SEAP și atunci eu zic că în maxim o lună de zile o să începem schimbările”, a afirmat Wolff Werner Wilhelm.

Întrebat de către jurnaliști dacă se vor realiza și reduceri de personal, directorul general al Tarom a afirmat că nu este exclus acest lucru.

“Personalul se reduce singur, prin pensionare pleacă foarte mulți dintre angajați.


O să ne reorganizăm, cel puțin acum resursa umană este limitată, trebuie să îi folosim pe angajați acolo unde sunt ei pregătiți, de fapt. Ne propunem să îi realocăm, să îi școlim și apoi vedem, cei care nu mai au loc, o să fie oameni care ori nu au competență, ori nu mai vor să stea. Nu știu cât la sută va scădea personalul, depinde de ce proiect ni se îndeplinește anul acesta“, a mai precizat Wolff Werner Wilhelm.

Directorul general al Tarom a declarat și că sunt așteptate să vină avioane noi, în perioada următoare, astfel că destinațiile externe vor fi reorganizate. Întrebat dacă există vreo șansă să zburăm cu avionul din Timișoara spre Viena, așa cum își doresc mulți dintre locuitori, Wolff Werner Wilhelm a afirmat că “eu cunosc acest lucru și dacă ne vin avioanele noi, o să ne organizăm din punctul de vedere al destinațiilor externe. Vom avea avioane care vor intra în flota noastră curând. Suntem în analiză să legăm și noi Timișoara de Constanța, este o altă cursă pe care o vom putea opera în momentul în care vor veni noile avioane”.

Wolff Werner Wilhelma participat, astăzi, pe Aeroportul Internațional Timișoara, la lansarea oficială a zborurilor Timișoara – Iași, care vor avea o frecvență de patru curse pe săptămână, iar prețul unui bilet începe de la 20 de euro. Începând din 26 martie, compania aeriană va introduce și cursele Timișoara – Cluj și retur cu o frecvență de trei curse pe săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.