Directorul Tarom, la lansarea oficială a curselor Timișoara – Iași: ”Pregătim și...

Directorul Tarom, la lansarea oficială a curselor Timișoara – Iași: ”Pregătim și zboruri internaționale”. Cât va costa un bilet de avion până în capitala Moldovei FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Bănățenii pot zbura din nou cu avionul până în Moldova și înapoi, de pe Aeroportul Internațional Timișoara. Astăzi, prima cursă aeriană operată de compania Tarom pe ruta Iași – Timișoara a fost inaugurată, astfel că locuitorii din această regiune au o alternativă aeriană la rețeaua națională de transport rutier și feroviar.

”Zona Timișoara-Arad este un pol important de creștere economică la nivel european. Investițiile private, dar și cele publice, dezvoltările real-estate din cele două orașe, dar și din zona peri-urbană a Timișoarei, cum ar fi aeroportul, centre logistice pe transport, centre de producție industrială, unități de producție agricole, oferă o dinamică și o atracție economică a întregii regiuni de vest a României (județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara). Regiunea de vest este una dintre cele mai industrializate regiuni ale României, datorită investițiilor pe care a reușit să le atragă de-a lungul anilor. Vârful de lance este județul Timiș, acesta asigurând anul trecut aproape jumătate din PIB-ul întregii regiuni, și cu peste 10.000 de euro/cap de locuitor. Această zonă atrage constant investiții românești și străine. Legătura aeriană cu Iașiul, cel mai mare oraș din estul României, nu face doar o punte istorică și geografică între cele două regiuni, Banat și Moldova, dar oferă și mobilitate, dinamism, oportunități de noi afaceri în interesul părților, schimb de experiență culturale, educaționale, medicale s.a. între cetățeni, posibilități mai mari de colaborare și toate într-un timp mult redus de transport ”, a declarat Dan Idolu, directorul Aeroportului Internațional Timișoara.

Dan Idolu a mai precizat că, în urma discuțiilor pe care le-a avut cu directorul general al Tarom, sunt șanse să fie reluate zborurile internaționale de pe Aeroportul Timișoara, operate de această companie aeriană.

“Din ce am discutat cu domnul director general de la Tarom, sunt convins că după ce, și cred că în curând măsurile pe care le-a gândit și le-a conceput vor produce efecte, și nu cred că va mai dura mult timp, vor începe din nou zboruri internaționale cu compania Tarom de pe Aeroportul Internațional Timișoara”, a mai precizat Dan Idolu.

În avionul care a aterizat, astăzi, pe Aeroportul Internațional Timișoara din Iași, s-a aflat și directorul general al Tarom, care a afirmat că, în aproximativ două săptămâni, va anunța ce zboruri internaționale vor fi operate din capitala Banatului.

“Mă bucur că am posibilitatea să lansez acest zbor Timișoara – Iași. Mă bucur că în anul Centenarului, Tarom-ul va reveni iarăși ca și companie și sper să fie compania care reunește România. Domnul Idolu a vorbit despre niște zboruri care vor zbura din Timișoara înspre extern. Eu spun că nu o să dureze mult, în maxim două săptămâni vă vom spune ce zboruri vor fi operate din vara acestui an și, cu siguranță, din toamnă în mod regulat și spre alte destimații”, a afirmat Wolff Werner Wilhelm.

Potrivit directorului general al Tarom, un bilet dus-întors pe ruta Timișoara – Iași costă de la 40 de euro în sus.

„Tarom este compania care unește. Ne bucură foarte mult atunci când reușim să devenim un veritabil liant între românii de pretutindeni. Mi-aș dori să se rețină faptul că de astăzi, un zbor cu Tarom reprezintă cel mai scurt drum dintre Timișoara și Iași. În mai puțin de două ore, pasagerii ajung la destinație. Noi considerăm că românii merită o companie națională care să dezvolte zborurile interne, pentru că aici este un segment de public care a fost neglijat în ultimii ani. În același timp, avem încredere că toate aceste curse vor fi profitabile pentru companie”, a subliniat Wolff Werner Wilhelm.

Cursele Tarom au început să opereze de la Timișoara de astăzi cu o frecvență de patru curse pe săptămână (spre/dinspre Iași).


Timișorenii vor zbura cu aeronave mici. Potrivit reprezentanților aeroportului, numărul pasagerilor dintr-o singură cursă este cuprins între 50 și 70.

Începând din 26 martie, compania va introduce și cursele Cluj – Timișoara-Cluj cu o frecvență de trei curse pe săptămână – în zilele de luni, miercuri și vineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.