SCM Politehnica ratează întâlnirea cu istoria: alb-violeții au fost învinși de gazda...

SCM Politehnica ratează întâlnirea cu istoria: alb-violeții au fost învinși de gazda Dobrogea Sud în finala Cupei României

0
DISTRIBUIȚI
sursa foto: SCM Poli / Facebook

SCM Politehnica nu a început deloc rău ultimul act al Final Four-ului de la malul mării. Timișorenii au condus la pauză și au avut la un moment dat patru goluri avans în fața gazdei Dobrogea Sud. Constănțenii au revenit însă în repriza secundă, au profitat de nehotărârea bănățenilor și s-au impus cu 23-21. În ciuda scorului strâns reușitele alb-violeților din ultimul minut au venit când soarta partidei era decisă.

Timișorenii au făcut o primă repriză bună în sala din Constanța. Una destul de primitoare date fiind condițiile din România. Organizatorii încercând și un spectacol cu ajutorul reflectoarelor. Cutura a deschis scorul pentru gazde, dar Cîmpan a reușit apoi trei goluri la rând pentru Poli. Savic a arătat astăzi altă față în poartă iar în ofensivă, inspirat, Cristi Fenici și-a dus echipa la +3 după 13 minute. La jumătatea reprizei avansul era de doar două goluri dar bănățenii au rămas oarecum în control. Drept dovadă, în minutul 26 același Cîmpan marchează pentru 12-8. Diferența se strânge însă înainte de pauză după ce timișorenii acuză o perioadă cu inferioritate.

Încrâncenare clasică și greșeli

Partea a doua s-a reluat de la 12-11 în favoarea alb-violeților, care au început din nou excelent repriza. Krsto Milosevic, cu puține realizări în prima parte, își readuce echipa la +4, dar jocul era departe de a fi gata. În minutul 41 avantajul lui Poli era din nou minim (16-15) după golul luiVujovic iar peste un alt minut Malinovic egalează. Tot el și-a dus apoi echipa pe plus, temporar. 17-17 era scorul cu un sfert de oră rămas din meci. Au urmat momente de ezitare pentru ambele finaliste, perioadă ”spartă” de Vujovic de la ”organizatori” (17-18, min. 48). Din păcate Poli a trecut printr-o nouă perioadă nefastă iar la poarta cealaltă același Vujovic a făcut 17-19 cu zece minute rămase din finală.


Pe atac Poli acuză un fault neacordat la Fenici. În scenă intră Pero Milosevic, care aplaudă ironic și echipa sa se alege cu o nouă eliminare. Malinovic nu-l iartă pe Savic și Dobrogea Sud se bucură în premieră și de trei goluri avantaj. Avans păstrat și cu patru minute înainte de expirarea timpului. Când mai erau două minute Marjanovic putea readuce speranța în tabăra alb-violetă. Dar sârbul irosește un 7 metri trimițând lobat peste poartă apoi Constanța revine la +3 grație lui Nikolic. Timișorenii au redus la un gol când mai erau câteva secunde, timpul trece fără ca mingea să fie repusă în joc. Motiv ca banca timișoreană să protesteze din nou. În fine, s-au mai dat câteva secunde în plus. La ultima fază Vujadinovic a închis tabela: 23-21.

Poli rămâne fără trofeu de 27 de ani și trebuie să se concentreze acum strict pe Liga Zimbrilor.

SCM Poli: Savic – Fenici 4 goluri, Șania, Marjanovic 4, Santeiu, Orbovic 4, Cîmpan 4. Au mai intrat: Daskaloski – Vuk Milosevic 3, Păiuș, K. Milosevic 1, Hrimiuc, Lasica 1.

Dobrogea Sud: Mitrevski – Nistor, Cutura 2, Nikolic 4, Vujovic 5, Buricea 2, Crnogalavac 4. Au mai intrat: Sijan – S. Ignat, Rakcevic, L. Toma 1, Malinovic 3, Vujadinovic 1, Rohozneanu 1.

Bogdan Stark și Romeo Ștefan au arbitrat finala mare. În finala mică Minaur Baia Mare a învins Steaua cu 26-24.

1991 e anul în care Poli Timișoara a câștigat ultima dată o competiție majoră. A fost vorba atunci de campionatul României. Alb-violeții au triumfat în Cupă o singură dată, în anul 1986.

UPDATE Cristi Fenici a fost desemnat omul meciului în ciuda faptului că echipa sa a pierdut. În timp ce Filip Marjanovic, tot de la Poli, a primit premiul rezerva golgheterului turneului.

”Am pierdut acest meci cu capul sus, jucătorii au arătat caracter și spirit de luptă. Am condus într-un meci cu presiune enormă pentru ca formația gazdă să câștige turneul. Sunt mulțumit pentru modul cum s-au prezentat băieții, au pus mult suflet, s-a văzut și s-a simțit. La final nu am avut nici noroc, la unele aruncări, dar și echipa gazdă a beneficiat de un oarecare sprijin, nu prea mare, dar a avut influență în momente importante. Constanța a arătat că e un club important, a organizat foarte bine acest turneu Final Four. Noi am luptat mult, suntem mulțumiți și mândri de jucători i noștri. Au fost mici greșeli, care, însă au contat. E la fel ca atunci când în baschetul european, Fenerbahce a intrat pentru prima dată în Final Four și l-a terminat pe 3 sau pe 4; apoi a și câștigat Liga Campionilor!Trebuie să continuăm să ne întărim lotul cu fiecare an care trece pentru ca în cazul unor accidentări cei care intră să arate calități certe similare”, a declarat Pero Milosevic, tehnicianul lui SCM Poli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.