După ninsoare, au venit ploile în Banat. Când se încălzește și vom...

După ninsoare, au venit ploile în Banat. Când se încălzește și vom avea aproape 20 de grade Celsius

0
DISTRIBUIȚI

ploi

După iarna care cu greu a vrut să plece din Banat, dar și din întreaga țară, în sfârșit vremea se încălzește. Totuși, potrivit meteorologilor, astăzi și mâine nu scăpăm de ploi în vestul țării, însă temperaturile vor fi în creștere. De exemplu, astăzi vor fi cel mult opt grade la Timișoara, iar mâine, nouă grade Celsius. Din păcate, va fi destul de frig pe timpul nopții, marți fiind înregistrate zero grade.

După ziua de miercuri, temperaturile tot urcă.


Astfel, de la 13 grade Celsius, vom ajunge să avem chiar și 19 grade, vineri. Pentru weekend-ul următor, se anunță din nou ploi la Timișoara.

“Procesul de încălzire va continua, dar va fi lent, timid, astfel temperaturile vor creşte uşor, atât cele maxime, cât şi cele minime cu câte două-trei grade de la o zi la alta. Luni aşteptăm temperaturi de 10-11 grade în regiunile de vest, iar în restul teritoriului, chiar dacă se resimte o încălzire, temperaturile vor fi în continuare mai scăzute decât în mod normal pentru această dată. În regiunile extracarpatice, Muntenia, Oltenia, Moldova, temperaturile se vor menţine undeva la 2-6 grade, iar in mod normal, la această dată, ar trebui să avem între 10 şi 14 grade, chiar şi în zona Capitalei vorbim despre 3-4 grade”, a declarat, pentru Mediafax, meteorologul Alina Şerban.

Pasionații sporturilor de iarnă se pot încă bucura de zăpadă în munții din județul Caraș-Severin. De exemplu, pe Semenic, stratul de zăpadă măsoară aproximativ 60 de centimetri, iar în Munții Țarcu – 182 de centimetri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.