Elevii mai multor școli din Timișoara ar putea face cursuri după-amiaza din...

Elevii mai multor școli din Timișoara ar putea face cursuri după-amiaza din cauza numărului mare de micuți înscriși în clasa 0

0
DISTRIBUIȚI

Directorii celor mai bune școli din Timișoara sunt puși într-o situație dificilă, în această perioadă. Asta pentru că mai este o săptămână până la finalizarea înscrierilor în clasa pregătitoare, iar la unele dintre unitățile de învățământ, numărul cererilor validate l-a depășit pe cel al locurilor în clasele propuse. În condițiile în care toți micuții care au domiciliul pe străzile arondate școlii trebuie admiși, părinții apelând la șmecheria vizei de flotant, directorii sunt nevoiți să găsească soluții în ceea ce privește spațiul pentru a-i putea primi pe toți.

Potrivit datelor făcute publice de Inspectoratul Școlar Timiș, până la finalul zilei de ieri, au fost depuse 3.906 cereri de înscriere valide. În total, în școlile din județul Timiș au fost propuse 280 de clase pregătitoare, în care pot fi admiși 6.132 de prichindei.

Iată topul celor mai vânate școli din Timișoara:

Colegiul Național Bănățean, clasa cu predare în limba germană, 46 de cereri pe 25 de locuri, într-o singură clasă. Copiii vor fi supuși unui test și vor fi selectați doar 25 dintre aceștia, pentru că această clasă nu are circumscripție școlară;

Colegiul Național Bănățean, 4 clase cu predare în limba română – 100 de locuri propuse, 128 de cereri validate;

Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” – 3 clase cu 75 de locuri propuse, 81 de cereri valide;

Liceul Teoretic “Grigore Moisil” – 4 clase cu 100 de locuri, 108 cereri depuse;

Liceul Teoretic “J.


L. Calderon”
– o clasă cu 25 de locuri, 27 cereri depuse;

Școala Gimnazială Nr. 27 – 2 clase cu 50 de locuri propuse, 75 cereri depuse;

Școala Gimnazială Nr. 30 – 6 clase cu 150 locuri propuse, 192 cereri depuse;

Școala Gimnazială Nr. 7 – 6 clase cu 150 de locuri propuse, 171 cereri depuse;

În situația de a muta elevi la cursuri după-amiază din cauza lipsei de spațiu se numără Liceul Teoretic “Grigore Moisil”. “Și în acest an am propus patru clase pregătitoare, dacă vin mai mulți copii, nu avem loc, nu avem spațiu de școlarizare pentru mai multe clase. Probabil că vom lua o decizie la nivelul consiliului de administrație și împreună cu consiliul profesoral de a aduce alte clase în program de după-amiază”, ne declara Cerasele Bociu, directorul liceului.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, în situația de a muta copii la cursuri după-amiază ar putea fi pus și Liceul Pedagogic “Carmen Sylva”.

Ministerul Educației informează că cererile-tip de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare trebuie validate la unitatea de învățământ la care se solicită înscrierea, de luni până vineri, între orele 08.00 – 18.00. Aceste cereri pot fi depuse până în data de 26 martie. A doua etapă de înscrieri este programată în perioada 12 – 18 aprilie, fiind rezervată pentru copiii care nu au fost înscriși în prima etapă sau nu s-au prezentat.

„În clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare”, anunţă Ministerul Educaţiei.

Mai multe informații despre înscrierea în clasa pregătitoare în județul Timiș sunt disponibile AICI!

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.