Eveniment de anvergură la Arad. Cine participă la Adunarea Regiunilor Europei

Eveniment de anvergură la Arad. Cine participă la Adunarea Regiunilor Europei

0
DISTRIBUIȚI
Magnus Berntsson

Începând de astăzi, Aradul este gazda Plenarei de Primăvară a Adunării Regiunilor Europei, cea mai mare organizaţie de cooperare interregională din Europa, în care sunt reprezentate peste 250 de regiuni din 35 de ţări şi 16 organizaţii internaţionale, inclusiv regiuni ale unor ţări care nu fac parte din Uniunea Europeană.

Sunt prezenţi peste 150 de participanţi din 20 de ţări – printre care Marea Britanie, Italia, Franţa sau Germania, dar şi Serbia, Bosnia, Albania sau Azerbaidjan. Adunarea se va desfăşura timp de trei zile, la Palatul Administrativ al oraşului. Propunerea organizării plenarei ARE la Arad a venit din partea administraţiei judeţene, în parteneriat cu cea municipală, pentru a marca, în anul Centenar, rolul pe care l-a jucat oraşul în făurirea Marii Uniri din 1918 şi a consolida parteneriatele internaţionale ale regiunii.


Acesta este cel mai important eveniment de anvergură internaţională pe care Aradul îl organizează în ultimii ani.

Preşedintele ARE, suedezul Magnus Berntsson, a declarat că discuţiile vor viza dezvoltarea regională, protecţia socială şi cultura, care privesc atât ţările din cadrul Uniunii Europene cât şi pe cele din afara ei, crearea unor ecosisteme inovative, coridoarele de transport europene, de mare importanţă pentru dezvoltarea comerţului, turismului şi pentru mobilitatea forţei de muncă, sau politica de coeziune şi semnificaţia acesteia pentru toate regiuniule Europei. Primarul Falcă a ţinut să sublinieze că Aradul are, împreună cu Timişoara, un proiect de dezvoltare comună iar acesta este unul din cele mai eficiente şi performante din punct de vedere economic în Regiunea de Vest.

Surse foto: specialarad.ro, aradon.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.